Bekérették a moszkvai dán nagykövetet

Újabb lengyel kormány alakul majd – nincs többsége Morawieckinek
2023-12-11
A lengyel törvényhozás Orbán ellenfelét választotta kormányfőnek
2023-12-11
Show all

Bekérették a moszkvai dán nagykövetet

Bekérették az orosz külügyminisztériumba hétfőn Jakob Henningsen moszkvai dán nagykövetet, amiért a dán médiában “provokatív kijelentéseket” tett a külföldi vállalatok oroszországi tevékenységéről,

Az orosz diplomáciai tárca közleménye szerint a nagykövetnek felhívták a figyelmét arra, hogy Dánia hivatalos képviselőjeként tett kijelentései, amelyek “az orosz gazdaság és Oroszország jogi alapjainak” értékelését tartalmazzák, “elfogadhatatlanok, és Koppenhágának az Oroszországi Föderáció belügyeibe való beavatkozásával határosak”.

“Az ilyen spekulációknak a nagykövet általi terjesztése a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezmény megsértését jelenti, és ellentmond azon feladatok lényegének, amelyeket a nagykövetnek a fogadó országban el kell látnia” – hangzott a közlemény.

Az orosz minisztérium szerint “a külföldi cégek, köztük a dánok oroszországi munkájának leginkább az EU és az Egyesült Államok oroszellenes szankciói okoznak kárt”.

“Ugyanakkor azok a vállalkozók, akik úgy döntöttek, hogy folytatják tevékenységüket hazánkban, az orosz hatóságok teljes támogatását élvezik. Feltételezzük, hogy Henningsen úr ezentúl tartózkodni fog a hasonló kijelentésektől” – áll a moszkvai tájékoztatásban.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.