Csütörtöktől a mozikban – előzetesek

Változik a börtönélet: a jól viselkedő rabok jobb körülmények közé kerülnek
2024-03-24
Elhunyt a kortárs zene egyik megahatározó magyar alakja
2024-03-24
Show all

Csütörtöktől a mozikban – előzetesek

Összegyűjtöttük a héten a mozikba kerülő új filmeket és előzeteseiket, hogy könnyebben tudjon dönteni, hogy mit nézzen meg a moziban.

Godzilla x Kong: Az Új Birodalom

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is…

Rendező: Adam Wingard

Főszereplők: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Rachel House, Dan Stevens, Mercy Cornwall

Pókok

Egy fiatal srác szenvedélye az egzotikus állatok gyűjtése. Egy nap egy mérgező pókot talál egy piacon, amit hazavisz a lakásába. A pók rövid idő elteltével kiszabadul és rohamosan szaporodni kezd, szörnyű hálócsapdává változtatva nemcsak a lakást, de az egész társasházat is. A rendőrség lezárja az egész épületet, miután a lakókat lesből támadják a mutáns pókok. A túlélőknek egyetlen lehetősége marad: megtalálni a kiutat, hogy túléljék a halálos csapdát.

Rendező: Sébastien Vanicek

Főszereplők: Théo Christine, Sofia Lesaffre, Jérôme Niel, Emmanuel Bonami, Abdellah Moundy

Ki hitte volna?

Egy gazdag arisztokrata család lánya és egy Peugeot-kereskedő fia házasodni készül. A két család nem is állhatna távolabb egymástól, és különösen a lány szülei nézik rossz szemmel az esküvőt. A szülők bemutatásakor a fiatalok meglepetéssel készülnek: mindenkinek készíttetnek egy DNS tesztet, amiben megtalálható valamennyi szülő származása. Az eredmények mindenkit megdöbbentenek, s alaposan megzavarják az egyébként sem nyugodt ismerkedést. Az elszabaduló indulatokban a válogatott tréfák mellett változatos sértegetésekkel illetik egymást az összezavarodott örömszülők, és senki nem tudja tovább magában tartani a másikról alkotott véleményét.

A Ki hitte volna? a legjobb francia vígjátéki hagyományokat követi. A főszerepben Christian Clavier látható, aki a kortárs francia vígjáték legnagyobb és legsikeresebb alakja. Olyan filmeket vitt sikerre, mint a Bazi nagy francia lagzik-filmek, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat, az Asterix és Obelix-filmek, vagy a Családi vakáció – Irány Ibiza! Mellette szerepel a filmben Didier Bourdon (Vadászidény, Alibi.com 2, Bor, mámor, Provence) és Sylvie Testud (Piaf, Lourdes, Sóhajok, Tokiói tortúra) is.

Rendező: Julien Hervé

Főszereplők: Didier Bourdon, Christian Clavier, Sylvie Testud, Chloé Coulloud, Marianne Denicourt

Belu – A legbátrabb bálna

Idén ősszel egy imádnivaló fehér delfin szívmelengető történetét hozzuk el a mozikba. Az animációs film elnyerte a montreali Nemzetközi Gyermekfilmfesztivál (FIFEM) közönségdíját. Emellett a kanadai játékfilm mindössze 10 nap alatt átlépte az 1 millió dolláros bevételi határt a kanadai jegypénztáraknál.

Rendező: Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay

Főszereplők: Alexandre Bacon, Nancy Bernier, Jeff Boudreault, Skyler Clark, Robert Naylor, Eleanor Noble

Cabrini – A szent

Francesca Cabrini olasz bevándorló 1889-ben érkezik New Yorkba. A nő meglepően tapasztalja a bűnözés, a szegénység és a megbetegedések növekedését, ezért elhatározza, hogy változtat ezen. Megkeresi a korántsem barátságos polgármestert, hogy lakhatást és egészségügyi ellátást biztosítson a társadalom legkiszolgáltatottabbjai számára. Cabrini csekély angoltudásával és gyenge egészségi állapotával egy reményteli birodalmat kezd felépíteni.

Rendező: Alejandro Monteverde

Főszereplők: Cristiana Dell’Anna, Giancarlo Giannini, John Lithgow, David Morse, Jeremy Bobb

Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűztük össze. A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére. A magyarországi gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, aki a harangok és csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre.
A mesék nélkülöznek minden öncélú erőszakot, szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, jól befogadhatóak.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.