Felzárkóztató program indul menekült gyerekeknek Debrecenben

Megváltoztatták három donorvese vércsoportját cambridge-i kutatók
2022-08-16
Az AM új támogatási lehetőségeket tervez a vízmegtartó gazdálkodási gyakorlatok ösztönzésére
2022-08-16
Show all

Felzárkóztató program indul menekült gyerekeknek Debrecenben

Az ukrajnai háború elől érkező, a debreceni Dorkász kempingben elhelyezett gyerekeknek szervez felzárkóztató programot a Dorkász Szolgálat Alapítvány – tájékoztatta a szervezet igazgatója.

Kiss Ábel Lukács közölte: a szolgálat által ellátott gyerekek a háború, a járvány és a szegénység következtében nagy mértékben lemaradtak tanulmányaikban, ezért komplex felzárkóztatásra van szükségük ahhoz, hogy integrálódni tudjanak a helyi tanintézményekbe.

Ezt célozza az UNICEF támogatásával megvalósuló Dorkász School to Success – Iskola a sikerhez – pedagógiai program, amely szeptembertől indul tette hozzá.

A Dorkász kempingben öt osztálytermet alakítanak ki, ahol teljes állású tanítók, tanárok közreműködésével folyik majd az oktatás. A kiscsoportos foglalkozásokon írás és olvasás mellett más alternatív nevelési módszerekkel is próbálják majd fejleszteni a gyerekeket – írta az igazgató, megjegyezve, hogy a zenés és a táncos foglalkozásnak, valamint a sporttevékenységeknek köszönhetően a fiatalok komplex készségfejlesztésben részesülnek.

Hozzátette: a missziójuk továbbra is az, hogy a menekülni kényszerülő iskolás korúak megkapják azt az alaptudást, amely által mihamarabb egy állami tanintézményben tudják folytatni tanulmányaikat. A Kárpátaljáról érkezők többsége már nem szeretne visszamenni, hanem Magyarországon kezdene új életet, ezért “kimondottan fontosnak tartjuk, hogy beilleszkedjenek és felzárkózzanak ezek a fiatalok a magyar oktatási rendszerbe” – írta közleményében Kiss Ábel Lukács.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.