Fesztivállal ünnepli húszéves utójubileumát a Karaván Színház

Zumba: Így lett egy otthon felejtett szalagból pár év alatt 147 milliárd dolláros üzlet
2022-09-25
Tánczos Barna: a gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében
2022-09-25
Show all

Fesztivállal ünnepli húszéves utójubileumát a Karaván Színház

Fesztivállal ünnepli húszéves utójubileumát a Karaván Színház szeptember 29. és október 2. között. Az elmúlt négy év produkcióiból válogató rendezvényen az érdeklődőket színházi produkciókkal várják, a gyerekek számára zenés, bábos előadásokat szerveznek, az előadások után pedig koncertek színesítik a programot – közölték a szervezők.

A Karaván Színház és Művészeti Alapítvány 2020-ban lett 20 éves, ekkor született együttműködése is az MG Records lemezbolttal, amelynek vezetője, Matyasovszky Géza helyet biztosít a Karaván Színház előadásainak. A pandémia miatt a hivatalos megnyitó elmaradt, ezért most, 2022-ben egy fesztivállal ünnepli a színház húszéves utójubileumát, valamint az új színházhelyiség átadását – olvasható a közleményben.

Mint írják, a fesztivál az utóbbi négy év produkcióiból válogat, október 1-jén pedig Horváth Kristóf (Színész Bob) rendhagyó irodalomórát tart Petőfi Sándor verseiből. Az estet Baranyi Zoltán hegedűművész kíséri.

A tájékoztatás szerint szeptember 29-én Spiró György Prah című kétszereplős darabját nézheti meg a publikum Nyári Oszkár és Nyári Szilvia előadásában, Tóth Géza rendezésében. Szintén szeptember 29-én látható az I’m online című előadás, amit Selmeczi Bea az internetes zaklatásról, a cyberbullyingról írt.

Október 1-jén Vaszilij Szigarjev Guppi című darabja kerül műsorra, amit Nyári Oszkár és Nyári Szilvia mellett Pál András játszik. Ugyanaznap Oláh-Horváth Sári Hűvöse című előadás látható, amit Bereczki Csilla és Boda-Novy Emília állítottak színre, és az intézeti csicskáztatásra hívja fel a figyelmet.

A fiatalabb korosztályt a zenés, bábos Banyamesék, a Gyere haza, Mikkamakka és az Egerek… és az egerek című produkciók várják – emlékeztet a közlemény.

Az előadások után koncerteket szerveznek. Fellép a Gypsy Soloist zenekar, melynek repertoárjában megtalálhatóak a 19. század ismert verbunkosai és magyar nótái és  Haydn-, Brahms-, Liszt-, Kodály-művek is.

Szintén koncertet ad a Liszt-díjas Farkas Rózsa és a Prima Primissima-díjas Balogh Kálmán, akik cimbalmon szólaltatják meg Rácz Aladár dallamait. Az előadás során szintén elhangzó Bach és Couperin művei mellett még néhány népzenei összeállítás is felcsendül.

A fesztivál zárónapján, október 2-án Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós egy különleges program részeként a közönséggel fognak kártyázni. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak – áll az összegzésben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.