Ha repülővel utazik mostanában, erről tudnia kell

Jövő hét szerdán figyelje az eget, érdekes lesz
2024-04-04
Magyarország szempontjából is kritikus, hogy Oroszország és Ukrajna meg tudjon állapodni a gáztranzitról
2024-04-04
Show all

Ha repülővel utazik mostanában, erről tudnia kell

Sárga taxi gépkocsik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2a. Terminálja elõtt a fõváros XVIII. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő második ütem a tervek szerint a jövő hét végéig tart – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ez idő alatt az M4-es autóúton a Budapest felől a repülőtérre vezető kihajtóágat és a lassítósávot újítják fel. Lezárásra nem kell számítani, csak forgalomkorlátozás várható, az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak egy rövidített lassítósávon lehet majd közlekedni.

A repülőtér így a jövő héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni – írták, hozzátéve, az arra közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Kedden kezdődött meg az M4-es repülőtéri csomóponti ágainak ütemezett felújítása, ezért a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomelterelések és sávlezárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A társaság azt kéri a közlekedőktől, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el. A repülőgéppel utazóknak azt javasolják, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a repülőtér megközelítéséhez szükséges időről.

Az MKIF minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékoztatást ad a honlapján, a https://mkif.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.