Izgalmas programok a hétvégére

Meghalt Tompos Kátya
2024-05-31
Megveszi és felújítja a Körszállót a Market
2024-05-31
Show all

Izgalmas programok a hétvégére

Fotó:Facebook

Újabb hét, újabb remek programok, válogasson. 

Indul az MVM új klasszikus zenei sorozata

Indul az MVM új klasszikus zenei sorozata

Fotó:Facebook

Balázs János, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely és az Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyével indul az MVM Classic & Club klasszikus zenei sorozata június 2-án a Magyar Zene Házában.

MVM Classic&Club elnevezéssel a klasszikus zenét és a színvonalas könnyűzenét középpontba állító új eseménysorozat indul az MVM Zrt. támogatásával, mely a klasszikus zenei hangversenyek mellett jazz-, népzenei és könnyűzenei koncerteket kínál.

A hangversenyen három olyan szólista játékát hallhatja a nagyközönség, akiket néhány év különbséggel Junior Prima és Kossuth-díjjal is kitüntettek. Balázs János (zongora), Baráti Kristóf (hegedű) és Bogányi Gergely (zongora) játékát a szintén Junior Prima díjjal jutalmazott Anima Musicae Kamarazenekar kíséri.

Kiállítás nyílik a Virág Judit Galériában

Kiállítás nyílik a Virág Judit Galériában

Fotó:Facebook

Vető Orsolya Lia fiatal festőművész közel 30 alkotása és kilenc kerámiaművész 21. századi kreációi láthatóak a pénteken nyíló dupla tárlaton a Virág Judit Galériában.

Vető Orsolya Lia a kortárs szcéna egyik legizgalmasabb és legkeresettebb festőművésze, magángyűjtemények mellett művei a Magyar Nemzeti Bank kortárs kollekciójában is megtalálhatóak.

Ugyancsak péntektől látható a Virág Judit Galériában A szilikát legjava című kiállítás: A Zsdrál Art Kortárs Művészeti Galériával közösen megvalósuló tárlat a kortárs kerámiaművészet sokoldalúságát mutatja be nyolc magyar, pécsi kötődésű és egy nemzetközi művész alkotásain keresztül.

Mindkét tárlat július 12-ig látogatható ingyenesen.

Koncertek, művészeti programok a Kaposváron

Koncertek, művészeti programok Kaposváron

Fotó:Facebook

Könnyűzenei koncertekkel, vezetett sétákkal, élményfestéssel és utcatárlattal is várják a látogatókat a kaposvári Rippl-Rónapi Fesztiválon csütörtöktől négy napon át.

A hazai fesztiválszezon egyik nyitóeseményének számító hagyományos rendezvényt idén is két részre bontották: a Kaposvár Aréna és a Körcsarnok ad otthont a belépőjeggyel látogatható könnyűzenei koncertek nagy részének és az elektronikus partynak, a Kossuth tér és környéke pedig az ingyenes programoknak.

A fesztiválon fellép az Edda Művek, Beton.Hofi, a Margaret Island, a Pogány Induló, Pixa, Dzsúdló, Matt Sassari és Miquel Bastida.

A kísérőprogramok között lesznek különböző tematikával megrendezett vezetett városi séták, élményfestés, utcatárlatot tartanak, mutatványosok lépnek fel, míg a festészet jegyében interaktív kémiaórát is tartanak.

Rosék, pezsgők és programok a Városligetben

Rosék, pezsgők és programok a Városligetben

Fotó: Facebook

A csaknem negyven boros kiállító által kínált rosék, pezsgők és egyéb borok mellett street food és kézműves ennivalók, valamint számos program várja a közönséget a Rosalia Borpikniken május 31. és június 2. között a Városligetben.

A fesztivál főszereplői a rosék, gyöngyözők, habzók és pezsgők, de a pincészetek szortimentjében mindenki megtalálja a neki szóló stílust a könnyű fehérboroktól a testes vörösekig.

A gasztronómiai kínálat gerincét a street food irányzat adja, de a kínálatban lesz modern kisvendéglő újragondolt magyar specialitásokkal, kézműves desszert és prémium sajt is.

A Rosalia színpad programját gyerekműsorok, különböző stílusban játszó DJ-k és egyéb fellépők színesítik, a Rosalia Lounge sátorban pedig a Le Troquet bár várja a belépésre jogosult vendégeket a borokkal croissant-nal, baguette-tel, játékokkal és francia borkóstolókkal.

Hídtörténeti kiállítás a Szabadság híd Vámszedőházában

Hídtörténeti kiállítás a Szabadság híd Vámszedőházában

Fotó: Facebook

A Szabadság híd és a vámszedés, valamint a fővárosi hidak történetét mutatja be az Összekötve-Pest Buda hídtörténete című állandó kiállítás, amely nemrég nyílt meg a Szabadság híd pesti hídfőjének északi Vámszedőházában.

Az idén 125 éves Műszaki és Közlekedési Múzeumnak a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című időszaki tárlata mellett lehetősége nyílt egy új, vélhetően a világ egyik legkisebb alapterületű közlekedési kiállítását megnyitnia a Szabadság híd pesti hídfőjénél.

A kétszer tizenhárom négyzetméter alapterületű tárlat a budapesti hidak épülésének történetét mutatja be, kiemelt figyelmet fordítva a Szabadság hídra. Duna mélyéről előkerült eredeti tárgyak és archív fotók szerepelnek a kiállításon az audiovizuális tartalmak mellett. Többek között VR szemüveggel lehet megnézni hogyan nézett ki az 1940-es évek Budapestje.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.