Jövő héten az iskolákban is tanítják, hogyan lehet környezetbarát módon élni

A magyarországi indiánozás nyomába ered a PIM online tárlatvezetése
2021-04-18
Munkában a rafinált pesti csalók: a francia trükk, a halottbörze és az eladott utcaburkolat
2021-04-18
Show all

Jövő héten az iskolákban is tanítják, hogyan lehet környezetbarát módon élni

Országszerte holnap indul el a Fenntarthatósági Témahét, melynek keretén belül többszázezer diák ismerkedik a környezetbarát életformával. A témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A programhoz idén közel 1600 iskola 355 ezer diákja csatlakozott.

A fókuszban idén az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek állnak. A számos környezetvédelmi lépésre ösztönző program és a három korosztály számára készült tananyagok mellett a Pénziránytű Alapítvány fenntartható gazdálkodással foglalkozó kész óratervei segítik a tanárokat.

A rendhagyó tanórákon a diákok megismerhetik, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy szórakoztatva oktató applikációt, a Zöldiránytűt is felhasználhatják a pedagógusok. A mobilalkalmazás a középiskolás korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.