Koncertritkaságokkal ünnepli 18. évfordulóját a Müpa

Kolumbiai költészeti antológiát mutatnak be a Cervantes Intézetben
2023-03-15
Idézhető Neumann János címmel jelent meg kötet
2023-03-15
Show all

Koncertritkaságokkal ünnepli 18. évfordulóját a Müpa

Tizennyolc koncertfelvétel-ritkaság bemutatásával ünnepli fennállásának 18. évfordulóját a Müpa.

A Müpa 2005-ös megnyitása óta missziójának tekinti, hogy minél több emberhez juttassa el a minőségi kultúrát. A nyitáskor elindított Felfedezések című sorozat keretében számos, akkor pályája elején álló, ma már elismert művész koncertezett az intézmény tereiben. Az évforduló alkalmából most a sorozat tizennyolc, a Müpa Stúdió által rögzített emlékezetes előadását, mások mellett Várdai István, Baráti Kristóf, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Kohán István, Palojtay János első koncertjeit élvezhetik újra az érdeklődőkáll az intézméy közleményében.

Magyarország mára nemzetközi szinten is meghatározó kulturális központja nemcsak a komoly-, kortárs, könnyű-, dzsessz- és világzenei közönségét szolgálta ki, de az opera, az újcirkusz, a tánc, az irodalom, vagy a film iránt érdeklődők számára is igyekezett új élményekkel szolgálni.

A Müpa az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette. Ezzel összehangban szakértők bevonásával már dolgozik fenntarthatósági stratégiáján, amelyet a tavasz folyamán, a következő évad programjainak ismertetésével együtt mutat majd be.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.