Közös előadássorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület

Az embermentő Reviczky Imre ezredesre emlékeztek a Fiumei úti sírkertben
2022-11-30
Lezárult az első hazai Plastic Pirates – Go Europe! kampány
2022-11-30
Show all

Közös előadássorozatot indít gyerekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület decemberben közös, gyerekeknek szóló programsorozat indít, amely a környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet.

A szemléletformáló programsorozat célja, hogy az óvodás-kisiskolás, gyermekes családoknak zenei eszközökkel és a mesék tanulságával mutassák be a természet- és környezetvédelem már ebben a korban is megvalósítható elemeit, a klasszikus zene megismertetése mellett bábos mesékbe ágyazva, interaktív módon hívják fel a gyerekek figyelmét a környezeti harmónia megteremtésére – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, A Pendüljünk egy húron! előadássorozat már címével is érzékelteti, hogy a zenekarnak, a társművészeteknek és a közönség soraiban ülő kicsiknek és nagyoknak is közös szerepük van játékban és tennivalóban egyaránt. A zöld életmód, a fenntartható közlekedés, az energiatudatosság és a hulladékgazdálkodás is helyet kap a mesékbe ágyazott, interaktív műsorokban.

Az első mese az Egy viharos nap címet kapta, bemutatójára december 17-én kerül sor az Óbudai Társaskörben. A közönség életkori sajátosságainak megfelelően berendezett nézőtérről a környezetvédő bábfigurák kalandjait kísérhetik figyelemmel, a klasszikus muzsika nemcsak hangulati hátteret teremt, hanem központi szerepet is játszik a történetvezetésben – olvasható a közleményben.

A közlemény felidézi, hogy a Bábozd Zöldre Egyesület a kreatív koncepció és a szemléletformálási program szakmai összeállításáért, illetve a bábprodukció előadásáért felelős, míg a Kamarazenekar a zeneművek kiválasztását, valamint a zenei részletek bemutatását biztosítja.

A két szervezet közös célja, hogy a művészeti ágak összekapcsolásával a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetet gyereknyelvre is lefordítsák.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.