Megújult a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács

A Corvinus Egyetem hallgatója nyerte az MNB Oktatási Klub Kárpát-medencei tanulmányi versenyét
2023-06-02
Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
2023-06-02
Show all

Megújult a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács

Megújult a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács (NTT), a kormány tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét támogató véleményező testület – tájékoztatott a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A szaktárca közleményében kiemeli, hogy a 12 tagú tanácsban a kutatási, fejlesztési és innovációs rendszer minden szereplője, vagyis a tudományok, a gazdaság és az állam képviselői kaptak helyet. Az új tagokat, illetve azon régi-új tagokat, akiknek kinevezése lejárt, a tudománypolitikáért felelős miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezte ki 3 évre. Az NTT meghatározó szerepet játszik az új innovációs stratégia, a Neumann János Program tekintetében is.

A testület tagjai Csák János (elnök), Gulyás Balázs (társelnök), Freund Tamás, Varga Mihály, Maróth Miklós, Rekeczky Csaba, Fekete Andrea, Sárdy Diána, Zsoldos Ibolya, Orbán Gábor, Szászi István és Világi Oszkár – áll a közleményben.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményében hangsúlyozza: az NTT feladatai közé tartozik, hogy véleményt nyilvánít az innováció finanszírozásban meghatározó szerepet játszó Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alap felhasználásának elveiről, módjáról, valamint a kormány által jóváhagyott szakpolitikai stratégiákkal összhangban javaslatot tesz a támogatandó kutatási főirányokra, tématerületekre.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.