Neumann 120. – Digitális kiállítás a Városháza parkban

A kulisszák mögé is bepillanthatunk a Vígmajálison
2023-04-20
Miért vezették be az eurót, és egyáltalán ki volt az „atyja”?
2023-04-21
Show all

Neumann 120. – Digitális kiállítás a Városháza parkban

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából szabadtéri kiállítással várják az érdeklődőket a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében április 25-étől Budapesten, a Városháza parkban.

A Neumann Társaság közleménye szerint az emlékév alkalmából a Városháza parkban május 15-ig több mint száz, a magyar géniusz életműve előtt tisztelgő, napjaink kihívásaira reflektáló digitális képzőművészeti alkotást tekinthetnek meg a járókelők.

A díjjmentesen látogatható tárlatot a Magyar Elektrográfiai Társaság alkotóművészeinek munkáiból állították össze, a plakátkiállítást Ruzsa Dénes médiaművész nyitja meg április 25-én.

A margitszigeti Kristály Színtérben is lesz program a világhírű matematikus tiszteletére: április 27-én Neumann János és a sci-fi kapcsolata kerül terítékre a Túlélhetjük a technikát? Neumann János és a jövő című esten.

Neumann János látnoki erejű cikke nyomán egyebek mellett a számítógépek, a matematika és az atomfizika kihívásaira keresik a választ a meghívott sci-fi írók és diákok.

A rendezvény ingyenes, de

a részvétel regisztrációhoz kötött, amit a https://form.jotform.com/230461826787364 linken tehetnek meg az érdeklődők.

A kerekasztal-beszélgetésen közreműködik többek között Nemere István író, Mund Katalin, a Galaktika Magazin főszerkesztője és Fedina Lídia író, a Neumann120 novellapályázat első helyezettje is.

A szervezők azt is közölték, hogy új helyszínen lesz látható a Neumann-életművet feldolgozó vándorkiállítás tablósora. A tárlat a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium után április 24-től a budapest

i BMSZC Neumann János Informatikai Technikumba költözik, ahol május 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Az emlékév további programjairól részletes információ olvasható a https://n120.njszt.hu/ oldalon.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.