Öt jó fesztiválos program a hétvégére

Mit tudnak az okosmérők? – Már 450 ezer van csak az E.ON-nál
2024-06-28
Évente nagyjából 400 szervátültetést végeznek itthon
2024-06-28
Show all

Öt jó fesztiválos program a hétvégére

Jó idő lesz a hétvégén, ezért öt fesztivál programjait ajánlunk a figyelmükbe. 

Bölcskei Duna Fesztivál

Bölcskei Duna Fesztivál

Kiállítások, koncertek, gyermekprogramok várják a közönséget június 28. és 30. között Bölcskén, a második Duna Fesztiválon.

A háromnapos eseményt a Szent András kastélyban a nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg.

A hét hektáros ősparkkal övezett, klasszicista műemlék kastélyban lesz filmvetítés, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, és a magasból, függesztett hőlégballonról lehet majd megnézni a környéket – írták.

A fesztiválon fellép a Skorpió és Dinamit együttesből is ismert Papp Gyula rockzenész, a Hesz Ádám Elektrik, Asharti Szabó Andrea, a Weisz Gábor-Lisztes Jenő Project, vendég lesz Gerebics Sándor filmrendező, valamint a Duna régió osztrák, német, erdélyi, szerb és ukrán festőművészei, köztük Keselyák Rita. A látogatók betekintést kapnak a filmkészítés kulisszatitkaiba, és megismerhetik a Duna menti országok kulturális örökségét.

Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok

Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok

Kilenc erdei helyszínen koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket június 29-től július 7-ig a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

A résztvevők bejárják a Mátra erdőségeit a cseres tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig. A programok között szerepelnek klasszikus, népzenei, világzenei és dzsessz-koncertek, amelyeken ismert előadók és a helyi művészek lépnek közönség elé.

Fellép mások mellett Csík János és a Mezzo, a Szirtes Folk Band, Boggie és Petruska, Boros Misi, a Fonó Zenekar, Horgas Eszter és Somogyi Lili, a Dűvő Zenekar, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak zenekara, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Anima Vonósnégyes, Pál István Szalonna és bandája, a Corpus Harsona Quartet és Szokolay Dongó Balázs, a Cimbaliband, a Muzsikás Együttes, a Misztrál és a Hot Jazz Band.

Örvényesvölgy Fesztivál Zalacsányban

Örvényesvölgy Fesztivál Zalacsányban

Matteo Bocelli, Steffen Morrison, Giacomo Turra, valamint Morris Madrone is fellép idén az Örvényesvölgy Fesztiválon, amely pénteken kezdődik Zalacsányban.

Badacsonyi Tamás közleménye szerint Matteo Bocelli a zalai dombok között adja szombaton élete első magyarországi koncertjét, mégpedig az európai turné többi állomásához képest nagyobb kísérettel, a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A nemzetközi sztárok sorát erősíti még a soulénekes Steffen Morrison, a gitárvirtuóz Giacomo Turra, valamint a néhány éve a magyar sikerlistákat is vezető Morris Madrone, aki Los Angelesből érkezik Zalacsányba. Az amerikai énekes a fellépés előtt zenekarával bejárja a Balaton-partot is.

Open Road Days

Open Road Days

Harley-Davidsonnal érkezik a Műegyetem rakpartra az Ugly Kid Joe, a Tankcsapda, Tátrai Tibor és a godfater., az AK26 és még sokan mások június 27. és 29. között az Open Road Days fesztiválon. A kaliforniai Ugly Kid Joe június 28-án lép fel. A fesztivál pénteki napjának további fellépői: Egri Péter és Mystery Gang, Little G Weevil és Takács Vilkó. A 35 éves Tankcsapda június 29-én adja első idei budapesti nagykoncertjét, szombaton a nagyszínpad programját pedig az AK26 rapzenekar nyitja meg.

A zenei program mellett számos családi és motoros programon vehetünk részt. A FAMILY-KID ZONE a fesztivál családi programhelyszíne, ahol Harley-Davidson motorszimulátorok, elektromos gyermekmotorok, KRESZ Park várja a gyerekeket. A Harley on Tour kamionnál ingyenes Harley-Davidson tesztmotorozáson próbálhatja ki bárki, milyen érzés vezetni egy Harley-t.

VI. Óbudai Világzenei Hét

VI. Óbudai Világzenei Hét

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Lajkó Félix, Shantel: a VI. Óbudai Világzenei Hét a Kobuci kertben világsztárokkal és a fesztivál történetének talán legerősebb programkínálatával vár bennünket. Népzenei kuriózumok, kertmozi, egy nagyszerű színházi társulat vendégjátéka és a műfaj elevenségét ünneplő félszáz muzsikus – június 24. és június 30. között róluk szól majd a Kobuci tematikus fesztiválja.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.