Orbán: Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság elnökasszonyának újraválasztását
2024-06-27
Érdekes – Kizártak két korábbi védelmi minisztert a Kínai Kommunista Pártból
2024-06-27
Show all

A héten öt új film jön a mozikba, amelyeknek bemutatjuk az előzeteseit.

Blue Lock The Movie – Episode Nagi

A 2018-as foci-világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség alkalmaz egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladatot ad: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt.

Az edző háromszáz középiskolás focistát gyűjt maga köré, elviszi őket a zárt edzőtáborba, és munkához lát. Különleges, őrült, talán felháborító módszereket alkalmaz. Aki kiesik, mehet, és soha többé nincs esélye a válogatottságra.

Nagi lusta, vonakodó, de a foci született zsenije – talán ő az egyetlen, aki úgy érkezik a szuperszigorú edzőtáborba, hogy nem érdekli az eredmény. De aztán kiderül: elég néhány ellenség, hogy előbújjon belőle a harcias barát…

Rendező: Ishikawa Shunsuke

Főszereplők: Kazuyuki Okitsu, Nobunaga Shimazaki, Yuma Uchida

Hang nélkül: Első nap

A nap, amelyen a világ elhallgatott.

Rendező: Michael Sarnoski

Főszereplők: Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o, Denis O’Hare, Joseph Quinn, Alex Wolff

Horizont: Egy amerikai eposz

Íme, a régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével. A nagyszabású film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a családok, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül tapasztalhatja meg, milyen volt Amerika hőskora.

Rendező: Kevin Costner

Főszereplők: Kevin Costner, Jena Malone, Sienna Miller, Michael Angarano, Thomas Haden Church

Szent

1986.A kommunista Lengyelország. Ismeretlenek betörnek a gnieznói székesegyházba és ellopják a lengyel kereszténység alapítója, Szent Adalbert hamvainak életnagyságú, ezüst ereklyetartó szobrát. Az ügy felgöngyölítésével a nem túl tapasztalt Andrzej Baran nyomozót bízzák meg, akinek felesége nemzetközi hírű művészettörténész. A fiatal nyomozó tisztában van vele, hogy két évvel a nagy felháborodást kiváltó politikai gyilkosság, a kommunistaellenes Jerzy Popiełuszko atya meggyilkolása után feszült a közhangulat az újabb egyházellenes bűncselekmény miatt. A nagy ambícióval megkezdett nyomozás során Andrzejben kétség ébred: lehetséges, hogy a szobor ellopása egy belügyes játszma?

A filmet valós események inspirálták. A thrillerekre emlékeztetően feszült retro krimi rendkívül pontosan idézi meg a 80-as évek Lengyelországát, annak díszleteit, karaktereit és korhangulatát is. Történetének finom misztikus töltetet ad a vallási tartalom.

Rendező: Sebastian Buttny

Főszereplők: Lena Gora, Mateusz Kosciukiewicz, Michal Wlodarczyk, Dobromir Dymecki, Leszek Lichota

Zöldhatár

Egy pszichológus drámai események önkéntelen szemtanújává és résztvevőjévé válik a lengyel-fehérorosz határon. A nő a kockázatok és a jogi következmények tudatában csatlakozik aktivisták egy csoportjához, akik a rendkívüli állapot hatálya alá tartozó övezet erdőiben menekülteket segítenek.

Rendező: Agnieszka Holland

Főszereplők: Jalal Altawil, Behi Djanati Atai, Agata Kulesza, Maja Ostaszewska, Tomasz Wlosok

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.