Szabadtéri előadással nyit csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Az erősebb nem gyengéi – Miért veszélyesebb a COVID-19 a férfiakra?
2020-06-10
Jelentősen nőtt a napelemek által termelt áram tavaly
2020-06-11
Show all

Szabadtéri előadással nyit csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Szabadtéri előadással nyit újra június 11-én, csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház; Nassim Soleimanpour: Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges drámáját a Krúdy-klub teraszán mutatják be – közölték szerdán sajtótájékoztatón, melynek keretében a következő évad terveit is ismertették.

Az iráni szerző 54 országban már sikerrel bemutatott színpadi játékának érdekessége, hogy a darabnak nincs se próbája, se díszlete, nincs jelmeze, de még rendezője sem, sőt annak szövegét a színész is csak a színpadon ismerheti meg, az előadás pedig a közönség aktív bevonásával alakul ki megismételhetetlenül – mondta Németh Károly, a színház produkciós menedzsere.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója a következő évad terveit ismertetve úgy fogalmazott: sok függ attól, hogy június 16-án hogyan határoz majd az Országgyűlés a koronavírus-járvány elleni védekezésről: mikortól és milyen körülmények között engedik, hogy a közönség visszatérjen a színházakba.

Hozzátette: ő az óvatosság híve, noha nagyon szeretnének már színpadon állni, pótolni az elmaradt előadásokat és időben megkezdeni a következő évad tervezett programját.

A 2020-2021-es évadra tervezett bérletes előadásokról szólva elmondta: októberben mutatják be Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játékát Réthly Attila rendezésében.

Novemberben Mohácsi János rendezésében Ian Luca Caragiale Farsang    című komédiáját viszik színre, 2021 januárjában pedig a Márkus Emília teremben Samuel Beckett A játszma vége című színművének bemutatását tervezik Zsótér Sándor rendezésében – közölte a direktor.

Szintén jövő év januárjában a nagyszínpadon tervezik bemutatni Mike Leigh Abigail bulija című színművét Czukor Balázs rendezésében. Márciusban a nagyszínpadon Máté Gábor rendezésében a társulattal közösen egy improvizatív mű készül, amely arra keresi a választ: Milyen darabot is játsszon egy színház a közönségnek? A Márkus Emília teremben pedig Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámájának bemutatóját tervezik Réthly Attila rendezésében.

Jordán Tamás a sajtótájékoztatón arról is szólt, hogy távozik a társulattól Bajomi-Nagy György, Gonda Kata, Kálmánchelyi Zoltán, Kenderes Csaba, Matusek Attila és Trokán Péter, érkezik viszont Hajdu B. Péter, Hajmási Dávid, Herman Flóra, Lábodi Ádám, Major Erik és Róbert Gábor.

Megemlítette azt is: 2021. január 31-én lejár a kinevezése, amivel három évtizedes igazgatói pályafutása ér véget. Színészként továbbra sem kíván megválni a társulattól és Szombathelytől, amennyiben utóda igényt tart munkájára és tanácsaira – mondta.

Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón kijelentette: a színházigazgatói kinevezésről várhatóan a városi közgyűlés következő ülésén döntenek.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Vélemény, hozzászólás?