Szerdán lesz a FameLab tudomány-kommunikációs verseny magyarországi döntője

Nyolcvanmillió forintból indulhat el négy innovatív magyar startup
2020-09-16
Elektromos buszt tesztelnek Budapesten
2020-09-16

Szerdán lesz a FameLab tudomány-kommunikációs verseny magyarországi döntője

Szerdán tartják meg a FameLab nemzetközi tudomány-kommunikációs verseny tavasszal elmaradt döntőjét a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Székházának Dísztermében – tájékoztatta az MTA

.

A megmérettetésen az országos döntőbe jutott 13 fiatal kutató mutathatja be produkcióját a zsűrinek. A nagyközönség számára az eseményt élőben közvetítik. A magyarországi forduló győztese képviseli majd hazánkat a FameLab nemzetközi döntőjében – olvasható az MTA közleményében.

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye, amelynek magyarországi fordulóját a British Council és az MTA szervezi. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.

A versenyre természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezhettek. A résztvevőknek három perc áll rendelkezésükre, hogy kutatási témájukat közérthetően, figyelemfelkeltően ismertessék. Idén a járványveszély miatt a zsűri a jelentkezők videói alapján választotta ki a 13 döntőst, akik szerdán személyesen is bizonyíthatják előadói tehetségüket – közölte az MTA.

MTI
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük