Terrorfenyegetés: lefejezős videókat kaptak párizsi középiskolák

Nehezen bírják már a beszállítók a kórházak adósságát
2024-03-22
Észak-Korea jelentős hasznot húz a globális helyzetből
2024-03-22
Show all

Terrorfenyegetés: lefejezős videókat kaptak párizsi középiskolák

A Diadalív Párizsban Fotó: Domonkos Csaba

Terrorfenyegetést és lefejezésekről készült felvételeket kapott legalább harminc középiskola Párizsban az intézmények digitális felületein keresztül – közölték francia rendőrségi források.

Az oktatási minisztérium pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a “sokkoló” képeket.

A robbantásos merényletet bejelentő üzenetet legalább öt középiskolába küldték el szerda este és csütörtökre virradó éjszaka egy rendőrségi forrás szerint.

“Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail címét, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék” – tette hozzá a forrás.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére az oktatási minisztérium közölte: legalább harminc iskola érintett a főváros körüli Ile-de-France régióban, “fenyegetésekkel, terrorizmusdicsőítésekkel és felbujtásokkal, valamint más súlyos bűncselekményekkel”.

Az Ile-de-France régió bejelentette, hogy feljelentést tett a párizsi kiberügyészségen iszlamista merényletfenyegetés miatt. A régió jobboldali elnöke, Valérie Pécresse elítélte a “rendkívül súlyos incidenseket”.

Az oktatási tárca – amely szintén elítélte “a súlyos fenyegetéseket” – jelezte, hogy a nyomozati szervek dolgoznak az elkövető vagy az elkövetők azonosításán.

Az ügyben a bűnügyi rendőrségi indított eljárást, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik a kibertámadással.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.