Villámkiállításon mutatták be Rob Mulder hagyatékát a Fővárosi Nagycikruszban

Romantikus orosz szerzők műveivel nyit a Magyar Állami Operaház
2023-09-18
“Nem vagyunk egyedül’ – mondta az ufológus
2023-09-19
Show all

Villámkiállításon mutatták be Rob Mulder hagyatékát a Fővárosi Nagycikruszban

Villámkiállításon mutatták be Rob Mulder holland cirkuszbarát, kutató és gyűjtő a Fővárosi Nagycirkusznak ajándékozott cirkusztörténeti könyvgyűjteményét – közölte az intézmény hétfőn.

A villámtárlaton Fekete Péter főigazgató A sztyeppe illata című produkció utolsó, vasárnapi előadásának szünetében, a nézők segítségével számolta össze azt az 1200 könyvet, amely mostantól a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum első nemzetközi gyűjteményi egységének részét képezi.

Mint a közleményben felidézik,

Rob Mulder halála után négy gyermeke közösen döntött úgy, hogy a cirkuszi hagyaték ne magángyűjtőhöz, hanem egy cirkuszi intézményhez kerüljön.

A család a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ múzeuma számára ajánlotta fel a teljes gyűjteményt, méghozzá oly módon, hogy hozzáférhetővé és kutathatóvá váljon a nyilvánosság számára. Rob Mulder gazdag cirkusztörténeti gyűjteményét a Fővárosi Nagycirkusz munkatársai augusztusban vették át a család tagjaitól a hollandiai Hoekben.

A Circus Museum Flash N.002: Rob Mulder Collection, Hoek – Budapest című villámkiállítással a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum munkatársai méltó emléket kívántak állítani Rob Muldernek, akinek szándéka az volt, hogy az élete során összegyűjtött cirkuszi gyűjtemény maradjon egyben, egy arra méltó helyszínen

– hangsúlyozták a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.