Béremelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

Naponta három magyar család teljes vagyona kerül a kiberbűnözőkhöz
2024-03-28
Mit ünneplünk Nagycsütörtökön?
2024-03-28
Show all

Béremelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

Több mint öt hónap és a szakszervezetekkel lefolytatott tizenöt tárgyalási forduló után egyoldalú bérfejlesztésről döntött a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége. A csomag 2024. április 1-jétől 8 százalékos, 2025. április 1-jétől pedig további 5 százalékos alapbéremelés mellett egyéb juttatásokat is tartalmaz – közölte az MTI-vel a kecskeméti gyár  kommunikációját ellátó társaság.

A tájékoztatás felidézi, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) tavaly a vállalat 2022-es eredményei alapján minden munkavállalónak bruttó 870 ezer forintot fizetett ki. A 2023-as eredmények után az idén ez az összeg bruttó 1 millió 90 forint lesz, amit a jövő héten kapnak meg a dolgozók.

A bértárgyalásokon 2023. októbere óta nem született megállapodás a tárgyalópartnerekkel. Tizenöt tárgyalási forduló után a legutóbbi, kedden tartott találkozó sem vezetett megállapodáshoz.

A vezetőség által elfogadott teljes csomag az alapbéremelés mellett az úgynevezett  vakációs juttatás összegét 25 százalékkal megemelte,  a kifizetését július elején teljesíti a vállalat. A csomag részeként 2024-ben és 2025-ben összesen 300 000 forint értékű egyszeri kifizetésben részesülnek a munkavállalók két, egyenként 150 000 forintos lépcsőben.

Változatlanul megmaradnak az egyéb kiegészítő juttatások is, mint például az év végi 13. havi fizetés – tették hozzá.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban több mint 4500 ember dolgozik. A vállalat vezetésének meggyőződése szerint a tárgyalások lezárása és az egyoldalú bérrendezés a legjobb megoldás a kecskeméti csapat számára – olvasható a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.