Dávid Roland Mózes zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese

Tervezhetőbb ütemben, akkumulátortelepítés nélkül épülhetnek az ipari napelemparkok
2022-12-17
Kennedy-gyilkosság: Szép lassan kiderül minden, de ez a CIA-n múlik
2022-12-17
Show all

Dávid Roland Mózes zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese

Dávid Roland Mózes 15 éves zongorista lett a Virtuózok V4+ Szlovénia magyarországi győztese; a péntek esti fináléban öt nemzet tíz fiataljának párbaját egy időben követhették a részt vevő országok nézői.

A klasszikus zene jövőjét jelentő ifjú muzsikusok vívtak országonként zenei párbajt a Virtuózok V4+ Szlovénia döntőjében. Bravúros technikájukkal lenyűgözték a nemzetközi zsűri tagjait és

a szuperzsűri székében helyet foglaló Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmestert.

A határokon átívelő műsorfolyam a részt vevő országokban – Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Szlovéniában –

csaknem 70 millió emberhez juthatott el egy időben.
Mind az öt országból két-két fiatal jutott a döntőbe. A hazánkat képviselő két ifjú művész közül

elsőként Somogyi Levente mutatta meg, hogy a szaxofon varázslatos hangszer.

Miklósa Erika, a világhírű koloratúrszoprán, a nemzetközi zsűri magyar tagja nagyon különlegesnek tartotta a 19 éves tehetség játékát, mint mondta, még soha nem hallott Bach-darabot szaxofonos előadásban.

A 15 éves Dávid Roland Mózes Chopin egyik keringőjével bizonyította sokoldalúságát.

A sztárcsellista Hauser szerint a fiatal zongoristát hamarosan nagy színpadon is láthatják a nézők, Plácido Domingo pedig fenomenális zenésznek nevezte a muzsikust.

Dávid Roland Mózes kiemelkedő tehetségét a zsűri azzal is elismerte, hogy őt választották a magyarországi győztesnek.

A Virtuózok V4+ Szlovénia “szupergyőztese” a hegedűn játszó 13 éves Patricija Avsic lett az idei vendégország, Szlovénia képviseletében.

Az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyertek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint a Hollóházi manufaktúra által készített porcelánhegedűt is átvehettek.

A Magyarországon forgatott tehetségkutató műsorba ellátogatott Magyarország köztársasági elnöke. Novák Katalin elvállata a Virtuózok következő évadának fővédnökségét, így a fiatalok jövőre a Sándor-palotában is felléphetnek.

A Virtuózok V4+ Szlovénia valamennyi résztvevő országából hirdetettek győztest: Roman Cervinka Csehország, Patricija Avsic Szlovénia, Maciej Kasperek Lengyelország, Klára Valentovicova Szlovákia és Dávid Roland Mózes Magyarország képviseletében nyerte meg a tehetségkutatót.

A Virtuózok V4+ Szlovénia döntője a műsor Médiaklikk-oldalán újranézhető.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.