Kiterjesztett valóság könyv segíti az általános iskolások pénzügyi nevelését is

Bemutatták a Tejútrendszer eddigi legrészletesebb térképét
2022-06-14
A majmok a zenét preferálják a videókkal szemben egy állatkerti kísérlet szerint
2022-06-14
Show all

Kiterjesztett valóság könyv segíti az általános iskolások pénzügyi nevelését is

2021-ben a középiskolások, a 2022/2023-as tanévtől pedig már az általános iskolások is kiterjesztett valóság, azaz AR megoldásokkal kiegészített tankönyből szerezhetnek mindennapi pénzügyi ismereteket. A friss, akkreditált tankönyvek nemcsak az iskolai pénzügyi neveléshez járulnak hozzá, hanem a szülők is élvezettel forgathatják a gyakorlatias pénzügyi helyzetekkel színesített könyveket.

Az Iránytű a pénzügyekhez című, középiskolásoknak szóló tankönyv már 2021 óta AR, azaz kiterjesztett valóság megoldásokkal kerülhetett a tanulók táskájába, idén szeptembertől pedig az általános iskolások is élvezhetik a kiterjesztett valóság élményét. A Küldetések a pénz világában című, felső tagozatosoknak készült tankönyv új, 2022-es kiadásában 20 AR logóval ellátott kép várja majd a tanulókat. A mobiltelefonra, tabletre ingyenesen letölthető “AR Books librARy” app segítségével a képek megelevenednek és megtekinthetővé válnak az adott témához kapcsolódó pár perces animációk, magyarázó videók is.

A KELLO hivatalos tankönyvrendelési portálján keresztül az intézmények 2022-ben -az előző évekhez hasonlóan- ingyenesen rendelhetik meg a Pénziránytű Alapítvány szakemberei által fejlesztett tankönyveket és munkafüzeteket. A megújult általános iskolai tankönyv nyomtatott változata augusztusban jelenik meg, de a középiskolásoknak készült akkreditált tankönyv AR megoldásokkal bővített kiadása az Alapítvány honlapján is elérhető. A pénzügyi tudatosságra nyitott családok így akár a nyári szünetben is kipróbálhatják a kiterjesztett valóság élményét a könyv online változata segítségével.

Évről évre egyre több szülő, iskola és pedagógus ismeri fel, hogy a fiataloknak hatalmas előnyt jelent, ha az életre készítik fel őket, aminek kikerülhetetlen része a mindennapi pénzügyek tudatos kezelése. A szórakoztatva oktató, digitális tartalmakkal kiegészült könyvek pedig felkelthetik a diákok érdeklődését a gyakran a szülők számára is kihívást jelentő pénzügyek iránt. Az alapvető fogalmak és a mindennapi gyakorlatias ismeretek a gyerekek számára is megérthető összekapcsolása segítheti a mindennapi pénzügyi helyzetek gyakorlását, egyben hozzájárul a fiatal generációk pénzügyekkel kapcsolatos félelmeinek, fenntartásainak eloszlatásához és a tudatos, pozitív pénzügyi attitűd kialakításához is.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.