Lélek, közösségvállalás, zene, hit, játék – Mindenkinek

Ünnep és diplomácia – Eucharisztikus Világkongresszus 1938
2021-09-08
Kínai tőzsdén a vizsla
2021-09-08
Show all

Lélek, közösségvállalás, zene, hit, játék – Mindenkinek

2021 szeptember 11-én, szombaton, 10:00 és 15:00 óra között a margitszigeti Alsó-Nagyréten kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Családi Napja a Családok Jézusban Közösség és a Katolikus Társadalmi Napok szervezésében. Az ingyenes esemény hívők és nem hívők számára is kínál izgalmas családi programokat és előadásokat: zenészek, írók, közösségek, játékok, párkapcsolati sátor és sok más program kikapcsolódásra, elmélyedésre, találkozási lehetőségre hívja a látogatókat.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérő eseményének, a Családi Napnak a célja, hogy bemutassa az egyház sokszínűségét és elvigye az evangélium örömhírét minden érdeklődő számára:

Pál apostol azt mondja, hogy „Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvözítsek” (1Kor 9,22). Ennek szellemében szeretnénk, ha a Családi Nap lelkülete és szervező elve a következő lenne: minden jóakaratú ember meghívva és minden vendég megszólítva érezhesse magát.

mondta el Liszka Levente, aki feleségével Liszka-Kaposi Rékával az esemény arcai és társszervezői.

A Családi Napon két színpadon lesznek előadások, koncertek, beszélgetések, emellett pedig több mint 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, közösségek, lelkiségi mozgalmak. A nagyszínpadon és a kamaraszínpadon fellépő előadók, meghívott vendégek a produkcióikon túl beszélni fognak hitükről, Istennel való találkozásukról. Fellépnek Szalóki Ági, Lackfi János és Dr. Csókay András NEK hírnökök, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes, ott lesz Hodász András atya és Göttinger Pál színész-rendező az Irish Coffee zenekarral, és még sokan mások.

Az esemény két fő tematika köré épül, az egyik a párkapcsolat és házasság, a másik pedig a tágabb értelemben vett teremtésvédelem és társadalmi érzékenység. Ezek több előadás, beszélgetés témáját is adják, Orsós Zoltán roma származású pap például bemutatja a Capuccino program keretében végzett cigánypasztorációs szolgálatot, Gorove László és felesége Gorove Kriszta, illetve Guba Judit és Imre pedig a párkapcsolati kihívásokról, a házasság gazdagságáról mesélnek majd.

Ízelítő a programokból:

Egy kép a jövőnek! 13:00-kor a résztvevők élőképet formálnak az Oltáriszentségről, melyről felvétel készül az utókor számára. Az élőkép szereplői pólót, és baseball sapkát kapnak, ezért a részvételi szándékot előre jelezni kell a weboldalon!

Az esemény végén a résztvevők Székely János püspök atya vezetésével közös menetben vonulnak a Kossuth térre, az ünnepi szentmisére.

 

 

 

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.