Népszavazás akarnak az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Soron kívüli CT-időpontokat kaphat
2024-03-25
Sünöket, madarakat, pillangókat hoz az ovikba a K&H állatbarát ligete
2024-03-25
Show all

Népszavazás akarnak az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményez Érden a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), hogy megismerje a helyiek véleményét a város mellett létesítendő akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemről – mondta a szervezet elnöke, a Fidesz polgármesterjelöltje.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a Közös ügyünk a környezetvédelem című sajtótájékoztatón beszélt.

“A zöldenergia nem pártpolitikai kérdés, és nagyon szorosan összefügg a családbarát környezettel” – mondta.

A zöldenergia-beruházások is hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, ezzel segítve a fiatalokat abban, hogy bátrabban vállaljanak gyermeket – mondta a Fidesz polgármesterjelöltje.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormány 13 kérdésből álló online kérdőívet hozott nyilvánosságra a zoldenergia.kormany.hu oldalon, amelyet április 15-éig lehet kitölteni.

Aradszki András, Pest vármegye 1. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője leszögezte: első alkalommal kérdezi meg a kormány az emberek véleményét a zöld átállásról. A kormány energiastratégiája szerint törekedni kell a megújuló energiaforrások felhasználására, a tiszta energia termelésre és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére – fűzte hozzá.

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke elmondta, hogy a kormány kérdőívének létrehozását hónapokig tartó egyeztetés előzte meg, amelybe egyesülete mellett bevontak más szakmai szervezeteket is. Olyan kérdéssort sikerült összeállítani, amely messzemenően lefedi a témakört – közölte.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.