A fogyasztók harmada a környezeti hatások alapján választ élelmiszert egy felmérés szerint

Látványos égi jelenség: négy bolygó és a Hold együttállása figyelhető meg a tavaszi égbolton
2022-04-26
Áder János: hosszú távon nem fenntartható a jelenlegi fogyasztási kultúra
2022-04-26
Show all

A fogyasztók harmada a környezeti hatások alapján választ élelmiszert egy felmérés szerint

Magyarországon a fogyasztók már nemcsak az árak alapján választanak élelmiszert, 36 százalékuk a környezeti hatásokat is figyelembe veszi – közölte a Danone Magyarország Kft. reprezentatív felmérése alapján.

A felmérés szerint a fiatalabbak különösen figyelnek a fenntarthatóságra, amit a 35 év alattiak majdnem fele említett vásárlási szempontként. A környezet mellett az egészség védelme és az etikai szempontok is befolyásolhatják a fogyasztási szokásokat, a megkérdezettek több mint ötöde például ilyen okokból hajlandó volna kevesebb húst enni.

A válaszadók 94 százaléka nem követ olyan étrendet, amely korlátozná a húsfogyasztást, 88 százalék hetente legalább egyszer-kétszer eszik húst, miközben növényi alapú terméket csak 29 százalékuk. Alkalmi fogyasztóként, vagyis heti rendszerességnél ritkábban is csak 28 százalék vesz ilyen élelmiszereket.

A Danone Magyarország Kft. megbízásából készült felmérésben 18 és 65 év közötti vásárlókat kérdeztek meg. Az 500 fős minta korra, nemre, régióra reprezentatív – olvasható a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.