Az MNB közleményt adott ki Orbánnal való kapcsolatukról

Februárban is emelkedtek a lakásárak
2024-03-11
Katalin hercegné: én is szerkesztem időnként a fotókat
2024-03-11
Show all

Az MNB közleményt adott ki Orbánnal való kapcsolatukról

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján 2024. március 4-én. MTI/Máthé Zoltán

Továbbra is szoros a kapcsolat a miniszterelnök és a jegybankelnök között – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

A közlemény szerint az elmúlt napokban a Bloomberg nemzetközi hírügynökség és Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő is valótlan híreket, téves következtetéseket közölt Magyarországról, a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a miniszterelnök és a jegybankelnök kapcsolatáról.

“A hamis pletykákkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök korrekt munkakapcsolatban állnak egymással, és a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is rendszeresen konzultálnak szakmai kérdésekről” – írták.

A MNB felhívja az érintett sajtóorgánumok és pártpolitikusok figyelmét, hogy a hazai pénzügyi rendszer iránti bizalom megőrzése és az olvasók objektív tájékoztatása érdekében mellőzzék a téves következtetéseket és valótlan állításokat tartalmazó információk közzétételét – fogalmaztak a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.