Azonosítatlan tárgy repült be Lengyelországba Ukrajna felől

Január 4-én érdemes az eget figyelni – Már, akit érdekelnek a csillagok
2023-12-29
Ön is imádja az illatos lakást? – Veszélyes lehet az illatosító
2023-12-29
Show all

Azonosítatlan tárgy repült be Lengyelországba Ukrajna felől

Ukrajna irányából érkező, egyelőre azonosítatlan légi eszköz repült be Kelet-Lengyelországba – közölte a lengyel hadsereg műveleti parancsnoksága.

A tárgyat a határ átlépésének pillanatától eltűnéséig figyelték meg a nemzeti légvédelmi rendszer rádiólokációs eszközeivel – közölték a műveleti parancsnokság X közösségi felületén.

Jacek Goryszewski parancsnoksági szóvivő később a Polsat News kereskedelmi televízióban is közvetített sajtóértekezletén közölte: a tárgy rádiójelei a kelet-lengyelországi Zamosc város környékén szűntek meg.

Az illetékesek vizsgálják, pontosan mi történt – mondta el Goryszewski.

Hozzátette: az incidens kapcsán emelték a lengyel légierő harckészültségét.

Andrzej Fijolek, a Lublini vajdaság rendőrségi szóvivője a PAP hírügynökségnek elmondta: sérültekről, robbanásról nincs információjuk.

Az esemény miatt péntek délután Andrzej Duda elnök egyeztet Wladyslaw Kosiniak-Kamysz kormányfőhelyettessel, nemzetvédelmi miniszterrel, Maciej Klisz altábornaggyal, műveleti parancsnokkal, valamint Wieslaw Kukula altábornaggyal, vezérkari főnökkel – közölte a varsói államfői hivatal.

Az ukrajnai háború kitörése óta nem ez az első, Lengyelországot érő légiincidens. 2022 novemberében a kelet-lengyelországi Przewodów településen egy Ukrajnából indított rakéta csapódott be, két lengyel állampolgár halálát okozva. Idén áprilisban a nyugat-lengyelországi Bydgoszcz város melletti erdőben egy orosz gyártmányú, tavaly decemberben kilőtt cirkálórakéta maradványait találták meg.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.