Börtönben ülő magyar színházigazgatónak kérnek kegyelmet a köztársasági elnöktől

Vargát megműtik, vége az EB-jének
2024-06-24
A vállalat igazgatója és alkalmazottak is meghaltak egy sajtgyárban műszak közben Romániában
2024-06-24
Show all

Börtönben ülő magyar színházigazgatónak kérnek kegyelmet a köztársasági elnöktől

Több mint 30 hónapja tölti jogerős börtönbüntetését a Budapest Showszínház, a Budai Szabadtéri Színház és a Nemzeti Operett Gálatársulat alapító-igazgatója Tóth Ádám. A különböző csalásokért elítélt rendező és író támogatói most petíciót szeretnének benyújtani a Köztársasági Elnöknek, amelyben a színházigazgató hátralévő büntetésének elengedését kérik.

Tóth Ádám támogatói július 2-án este hat órakor gyűlnek össze a Sándor Palotánál, ahol Nédó Olga hegedűművész és Kósa Zsolt színművész petíciót ad át a Köztársasági Elnöknek címezve. Ebben azt kérik az online aláírókkal együtt, hogy függesszék fel a krónikus beteg színházigazgató büntetésének hátralévő részét és engedjék, hogy otthonában gyógyulhasson.

A petíció aláíróinak álláspontja szerint a már több, mint ezer előadást bemutató, az elszakított országrészeken élők kulturális felzárkóztatásáért is sokat tevő színházi szakembert, betegségei, jóhiszeműsége és közismert szétszórtsága vezette a bíróságok elé.

„Ezen a teljesen békés, csupán csak jelzés értékű, kis összejövetelen átadunk a Sándor Palota lakójának egy szépen kérő petíciót, jelezvén: vannak azért kegyelemre érdemesek is. Az esemény maximum 30 perc, de lehet, hogy neki akár éveket is számíthat majd” – áll az esemény Facebook oldalán.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.