Egy zenész bőrébe bújva mérethetik meg a középiskolások pénzügyi rátermettségüket

Arany és kíváncsiság: e célokért ásták a Föld legmélyebb, mesterséges üregeit
2022-11-15
A magyar tudomány ünnepe – Szentágothai-díjakat adtak át a pécsi egyetemen
2022-11-15
Show all

Egy zenész bőrébe bújva mérethetik meg a középiskolások pénzügyi rátermettségüket

Egy diákzenekar érettségire készülő alapítójának helyébe képzelhetik magukat a 9-13. osztályos diákok a MoneySim ViaDal országos pénzügyi tehetségkutató versenyen. A ViaDalon legjobban szereplők a három fődíjon kívül, – ami egy MacBook Air, egy iPhone13 és egy iPad készülék – számos értékes tárgynyereményt nyerhetnek, de díjazzák az iskolákat és a felkészítő tanárokat is.

A Pénziránytű Alapítvány által rendezett online megmérettetés célja a 9-13. évfolyamos diákok pénzügyi tudatosságának növelése a mindennapi praktikus pénzügyek terén. Így az eredményes részvételhez nincs szükség közgazdasági előképzettségre.

A ViaDal során a játékosok a főhős Manit megszemélyesítve élhetnek át pénzügyi kalandokat. Manit meg is formálhatják, hiszen saját avatárt készíthetnek a szimuláció során, majd pénzügyi döntéseket kell hozniuk Mani helyében.

Mani 17 éves, 11. osztályos középiskolás, tehetséges művész, a feltörekvő TreasureBand zenekar alapító tagja, emellett érettségire készül, szeretne továbbtanulni és azért néha lazítani is szeretne. A versenyzők pedig azt a feladatot kapják, segítsenek pénzügyi döntéseket hozni Maninak.

A szimuláció segítségével a diákoknak a mindennapi döntések mögött rejlő, leggyakrabban felmerülő szempontokat kell mérlegelni. A játékosok válaszai alapján öt mutató, a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a jóllét, a takarékosság és a vagyon gyarapodása alakítja ki a végső pontszámot, így a diákok megtapasztalhatják, hogy nem is olyan egyszerű egyensúlyt teremteni közöttük.

Lehetőség van az éles verseny előtt gyakorlásra, ahol kitapasztalható, hogy milyen döntések vezetnek a legjobb eredményre. Erre a Moneysim.hu oldal „Próbajátékok” menüpontban van lehetőség.

Emellett azok a tanárok, akik regisztrálnak a MoneySimbe, további gyakorló kurzusokat tudnak létrehozni diákjaiknak, akik így a plusz gyakorlási lehetőség révén előnnyel indulhatnak a ViaDalon.

Az online megmérettetés összdíjazása 3 millió forint. A versenyben legjobban teljesítő 40 diák részesül tárgynyereményben, a 3 legtöbb diákot regisztráló intézmény iskolánként 100.000 Ft-tal, a 6 legtöbb diákot regisztráló pedagógus pedig fejenként 60.000 Ft-tal lesz gazdagabb.

A ViaDalra 2022. november 22-én délig jelentkezhetnek a diákok a MoneySim oldalon regisztrálva, majd a VIADAL kurzust felvéve. A MoneySim Viadal első fordulója november 23-án 14.00-15.00 óra között zajlik majd.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.