Éleslövészettel egybekötött toborzást tartott a Magyar Honvédség

Orbán Viktor szerint létfontosságú a Türk kapcsolat
2024-07-06
Magyarország légi képességet ajánlott fel a lengyel vezetésű EUBG-harccsoport támogatására
2024-07-06
Show all

Éleslövészettel egybekötött toborzást tartott a Magyar Honvédség

Katonák a központi toborzó iroda és a haditechnikai show-room megnyitóján a Bálna Honvédelmi Központnál 2024. június 17-én. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter bejelentette, hogy „Szeretem, megvédem!” szlogennel indít toborzókampányt a területvédelmi ezredbe a Magyar Honvédség. MTI/Bruzák Noémi

Éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot és toborzást szervezett a Magyar Honvédség szombaton a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

Huszár Ferenc ezredparancsnok elmondta, a honvédség különböző élményprogramokkal szeretné meggyőzni a fiatalokat arról, hogy jó döntést hoznak, ha érdeklődnek a katonai pálya és közösség iránt.

Ismertetése szerint a Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj eseményén résztvevők airsoft fegyvereket tudtak kipróbálni és a katonáktól személyes tájékoztatást kaptak, amelyek fényében a döntésük megalapozott lehet.

Huszár Ferenc a területvédelmi tartalékos katonák kiképzéséről elmondta, több lehetőség is van a felkészítésre. Vannak olyan fiatalok, akik a nyári, tanulmányok közötti időszakban 25 napra bevonulnak a honvédségbe, de van olyan lehetőség is, hogy hétvégente járjanak kiképzésre – tette hozzá.

Az ezredparancsnok kiemelte: július elsejétől a kormány jelentős összeget fordít arra, hogy ösztönözze és honorálja a tartalékos szolgálatot. A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak, valamint a szolgálat időtartamára évenként bruttó 600 ezer forint jár havi bontásbanismertette.

Magyarország azt az utat választotta, hogy a fiataloknak nem behívót, hanem meghívót ad

fogalmazott Huszár Ferenc, hozzátéve,  ez eredményezi azt, hogy a honvédség nem szeretné a fiatalokat a saját közösségükből kiszakítani, ahol élnek, dolgoznak, vagy tanulnak.

Nagyon fontos, hogy a fiatalok ezeket a közösségeket erősítsék, akár civilként, akár katonaként is, így kitűzve maguk elé egy célt, ami a toborzókampány mottója is: Szeretem, megvédem! – hangsúlyozta az ezredes.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.