Érmefeldobással döntöttek az első amerikai elnökjelölti vitáról

Nagy erőkkel kutatják, mi jöhet a réz helyett az áram továbbítására – Talán megtalálták
2024-06-21
Putyin nagyon részletesen beszélt a hadihelyzetről, terveiről és a Nyugatról
2024-06-21
Show all

Érmefeldobással döntöttek az első amerikai elnökjelölti vitáról

Érmefeldobással döntötték el a június 27-re tervezett első amerikai elnökjelölti televíziós vita lebonyolításának több részletét.

A CNN hírtelevízió lebonyolításában tartott 90 perces vitát illető sorsolás Joe Biden-nek kedvezett, ezért kampánystábja dönthette el, hogy a pódiumot akarja-e választani, vagy a záró felszólalás sorrendjét.

Ennek alapján a hivatalban lévő elnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt tanácsadói azt részesítették előnyben, hogy Joe Biden számára a televízióstúdióban elhelyezett két pódium közül választanak. Igy a nézők majd Joe Bident a képernyő jobb-, míg Donald Trumpot a baloldalán láthatják majd.

Donald Trumpot, a republikánusok nem hivatalos elnökjelöltjét az utolsó megszólalás joga illeti majd a vitában.

A demokrata és republikánus kampánystábok már korábban megegyeztek a vita lebonyolításának szabályaiban, amelyek szerint a 90 perc vitában a két jelölt állni fog, és nem használhat előre elkészített jegyzeteket. A pódiumnál csak egy üres jegyzettömb és toll, valamint víz áll majd rendelkezésükre.

Az Atlantából sugárzott vitán a stúdióban nem lesz közönség, a moderátorok elnémítják annak a jelöltnek a mikrofonját, aki nem kapott szót.

A 90 perces politikai vitaműsort két reklámblokk szakítja majd meg, de ez alatt az idő alatt a jelöltek nem kommunikálhatnak tanácsadóikkal. A vita június 27-én, helyi idő szerint este 9 órakor kezdődik, ami magyarországi idő szerint hajnali 3 óra.

Donald Trump és Joe Biden második országos televíziós vitája a tervek szerint szeptember 10-én lesz, az ABC televízió stúdiójában, szintén élő közönség nélkül.

A két jelölt támogatottsága a legfrissebb országos felmérések szerint kiegyenlített, ami azt jelenti, hogy Joe Biden-nek az elmúlt hetekben sikerült ledolgoznia kismértékű hátrányát Donald Trump-pal szemben. Szerdán jelent meg a Fox News június 14-17. között készült közvélemény-kutatása, amelynek alapján országosan a regisztrált szavazók 50 százaléka Joe Biden-t, míg 48 százalék Donald Trumpot támogatja. Egy hónappal korábban ugyanez a felmérés 49-48 arányú Donald Trump vezetést mutatott.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.