Harrison Ford dokujából mindent megtudhat a színészről – Érdemes megnézni

Putyin: a háború számos problémát tárt fel a hadseregben
2023-12-19
Lesz elég hal karácsonyra
2023-12-20
Show all

Harrison Ford dokujából mindent megtudhat a színészről – Érdemes megnézni

Most, hogy már a Disney+ kínálatában is megjelent az Indiana Jones és a sors tárcsája című, az 1981-ben indult sorozat záró filmje, érkezett mellé egy dokumentumfilm is  a főszerepet játszó Harrison Fordról. Rajongóknak kötelező darab, de a többieknek is melegen ajánlott. 

Az Időtlen hősök: Indiana Jones és Harrison Ford című dokumentumfilm – ahogy sokak szerint maga a mozifilm is – egy elegáns tisztelgés az amerikai színész karrierje előtt. Harrison Ford Han Soloval és Indiana Jones-szal beírta magát az egyetemes filmtörténetbe, ez nem vitás. A Csillagok Háborúja ugyanúgy kihagyhatatlan elem, mint ahogyan a Szökevény vagy a Szárnyas fejvadász nélkül sem lenne teljes a filmográfia. 

De kétségtelen: a két címbeli karakter, egyszerre egy életműben az igazi különlegesség. 

Én azt mondjuk eddig nem tudtam, hogy az Indiana név eredetileg egy kutyáé volt, ám miután nem akarok spoilerezni, nem írom meg, kinek a házi kedvencéről van szó.

Egy jól szerkesztett érdekes dokumentumfilm jópofa pillanatokkal a forgatásokról és egy emberrel, aki szerencsére sokat mesél magáról. Harrison Ford az a fajta színész, akiről lerí, hogy egy jókedvű, de néha csökönyös, nem mellesleg okos művész, aki a munkájában, de azon kívül  is ember inkább és nem sztár. Aki kétkezi faiparosként is megállta a helyét az életben. Mint elhangzik, asztalosként még stúdiót is épített.

Nem is véletlen, hogy minden nyilatkozó őszinte tisztelettel beszél az 1942-ben született színészről, aki láthatóan aktív. 

Ami külön érdekessé teszi Indiana Jones sztoriját, hogy kedvet csinált a régészethez. Egyetemi professzor nyilatkozik, hogy a frigyláda történetével kezdődő sorozat miatt után megtelt a terem az előadásai alatt. Fiatal kutató pedig büszkén meséli, hogy ő bizony pont a karakter miatt lett régész.

Aki egy kicsit is kedveli Harrison Ford munkásságát, az ne hagyja ki a 90 perces dokumentumfilmet, aki pedig még nem látta a sorozat záró részét, akár kezdheti is ezzel, mielőtt elindítja a szórakoztató régészprofesszor történetének záró epizódját.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.