Korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését

Az általános iskolákban tanulók 65 százalék muszlim
2023-12-11
Pontos számok a Gázában elesett izraeli katonákról
2023-12-11
Show all

Korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését

Mintegy 227 millió forintból korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás során a Műjégpálya hűtőgépházát alkalmassá tették arra, hogy a területen kiépített vezetékhálózatba betáplált alacsony hőmérsékletű hűtővízzel további középületek távhűtése is biztosított
legyen, azok egyedi igényeinek megfelelően.

A Főtáv projektjének részeként két nagy teljesítményű csavarkompresszort telepítettek, amelyek egyaránt alkalmasak a jégpálya hűtési, illetve a komfort hűtési üzemben történő folyamatos működésre is – tették hozzá.

A gépház átalakításának végső fázisában a freonos közegű rendszereket elbontották és az új rendszerben már hűtött vízhálózatból történik a Műjégpálya épületének hűtése is – írták.

A pályázati projektben kiépült a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtéséhez szükséges vezetékhálózat is.

A megvalósult fejlesztések révén 170 átlagos háztartás éves gázfogyasztásával csökkent az energia-felhasználás, és 530,5 tonna üvegházhatást okozó gázkibocsátás maradhat el.

A beruházás 227,4 millió forint értékű, 50 százalék arányú, vissza nem térítendő támogatással, az Építési és Közlekedési Minisztérium és a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. konzorciuma által benyújtott uniós pályázattal valósult meg – derült ki a közleményből.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.