Legyen-e mini Dubaj? – Online szavaztat a főváros

Putyin: létre kell hozni a biometrikus adatok modern digitális adatbázisát
2024-04-02
Oroszok: 80 ezer ukrán már meghalt idén – Idén újabb 150 ezer oroszt soroztak be
2024-04-02
Show all

Legyen-e mini Dubaj? – Online szavaztat a főváros

Lakógyűlés elnevezéssel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket – jelentette be a főpolgármester a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely elmondta, az online szavazáson arra várnak választ a fővárosiaktól, hogy milyen funkciót kapjon Rákosrendező: parkváros vagy a mini-Dubaj koncepció valósuljon meg ott.

Emellett a kérdések között szerepel, hogy a magyar kormány a területet nyílt eljárásban, nemzetközi versenyen vagy “államközi szerződés mögé bújtatva” értékesítse, illetve a területen a történelmi városképet védő beruházás legyen vagy újabb felhőkarcolókat építsenek – ismertette a főpolgármester.

A negyedik kérdés arra vonatkozik, hogy a járóbeteg-ellátó intézmények a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradjanak, vagy azokat is “elvigye az állam”, ahogyan azt tette a kórházakkal vagy az iskolákkal – mondta.

Hozzátette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt években sokat tett az egészségügy területén, többek között rövidítették a várólistákat és a kerületeknek pluszpénzt biztosítottak a járóbeteg-szakellátó intézményekre.

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet, szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet keddtől április 28-ig

Karácsony Gergely közölte, a szavazásról a budapestieket szórólapokon tájékoztatják, ezeken a Fővárosi Lakásügynökséget is népszerűsíteni szeretnék.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly már volt Lakógyűlés címmel online szavazás, akkor több mint százezer ember mondott véleményt a Lánchíd forgalmi rendjéről, illetve a főváros által a kormánnyal szemben elindított perről.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.