“Macron katonák küldésére vonatkozó bejelentése aggodalomra ad okot”

Változás az OTP-pénztárak vezetésében
2024-02-27
A 10 milliárd eurós vacsora, ahol jelen volt Macron, Sarkozy, Mbappé és a Louis Vuitton tulajdonosa
2024-02-28
Show all

“Macron katonák küldésére vonatkozó bejelentése aggodalomra ad okot”

Budapest, 2023. november 28. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán

Aggodalomra ad okot Macron elnök bejelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját: nem küld fegyvert Ukrajnába, ragaszkodik a tűzszünethez és a béketárgyalások mielőbbi megkezdésére szólítja fel a harcoló feleket – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attaséknak tartott értekezleten Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, nem zárható ki annak lehetősége, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába, azt mondta, a háború elérkezett a legveszélyesebb szakaszába, az agresszor felülkerekedni látszik, ami a nyugati világ döntéshozóit cselekvésre kényszerítheti.

A miniszter úgy fogalmazott, “az európai béke ideje lezárult, háború van Európában, két európai, keresztény nép már két éve háborút vív, borzalmas vérontással”. Az öldöklés katonai eredményt nem hozott, és ennek a rövidtávú lehetősége sem bontakozik ki – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.