Minden második családban van állat – Egyre népszerűbb a kisállat-biztosítás

“Hollandiában reális esély van terrortámadásra” – Négyes terrorfenyegetettség
2023-12-13
Áder: A környezet romlása nem visszafordítható, ezért alkalmazodni kell
2023-12-13
Show all

Minden második családban van állat – Egyre népszerűbb a kisállat-biztosítás

Az eklő klónozott macska és gazdája Forrás: Wikimedia

Mostantól már kutyájukra és macskájukra is egyszerűen köthetnek biztosítást az Erste ügyfelei. Az Erste Védelem Kisállat-biztosítás betegség vagy baleset esetén nyújt segítséget az állatorvosi kezelések, műtétek költségének fedezésében. Az Erste digitális platformján, George-on keresztül megköthető biztosítás akkor is fizet, ha az állat balesetben elpusztul, vagy másnak kárt okoz.

Felmérések szerint a magyarországi háztartások felében-harmadában tartanak valamilyen kisállatot kedvtelési célból, általában kutyát vagy macskát, akik sokszor teljes jogú családtagok. Akinek van, vagy korábban volt már valamilyen házi kedvence, az tudja, hogy a kötelező oltások mellett olyan váratlan állatorvosi kiadások is felmerülhetnek, amelyek megterhelhetik a családi költségvetést. Egy betegség vagy baleset kezelési költsége könnyen sok tízezer forint is lehet, de komolyabb esetben a több százezres orvosi számla sem elképzelhetetlen. Az ilyen, előre nem látható helyzetekben nyújt segítséget az Erste legújabb szolgáltatása, az Erste Védelem Kisállat-biztosítás.

„A házi kedvencekre sokan családtagként tekintenek, ezért a szerethető, személyre szabott bankolás kialakítása során a gazdik igényeit is figyelembe kell venni. Az Erste tavaly kutyabaráttá tette a székházát, a munkatársak heti egy alkalommal az irodába is bevihetik négylábú társaikat. Idén május óta pedig az ügyfeleknek sem kell otthon hagyni kedvencüket, ha egy Erste bankfiókba mennek ügyet intézni, a pénzintézet csaknem összes egységébe magukkal vihetik a kutyájukat is” – mondta el Tóth Áron, az Erste lakossági termékfejlesztési vezetője.

A most induló Erste Védelem Kisállat-biztosítást a bank digitális platformján, George-on keresztül lehet megkötni kutyákra és macskákra, néhány kattintással, egyszerűen. Két csomagból lehet választani. A havonta 3700 forintba kerülő Mini csomag 100 ezer forintig térít, míg az akár 250 ezer forintos számlát is kifizető Maxi csomagért 6300 forintot kell fizetni havonta. (Az önrész mindkét csomag esetében 10 százalék, de minimum 10 ezer forint.)

Az Erste adatai szerint minden ötödik ügyfélnek vannak állattartással kapcsolatos kiadásai, vagyis fizetett legalább egyszer egy évben állatkereskedésben, állatorvosnál vagy állatpatikában bankkártyával. Az állatorvosi kiadások alkalmanként jellemzően 15-20 ezer forintot tesznek ki. Az Erste felmérése szerint a kutya- és macskatartó gazdik általában 5 ezer és 30 ezer forint közötti összeget költenek havonta kedvencükre. A megkérdezettek 5 százaléka havonta vagy még gyakrabban viszi állatorvosi vizsgálatra kutyáját vagy macskáját, több mint felük negyedévente vagy féléves gyakorisággal, míg harmaduk évente legalább egyszer – tette hozzá Tóth Áron.

Erste Védelem Kisállat-biztosítást azok az ügyfelek köthetnek, akik lakossági forintszámlát vezetnek a banknál. A szerződő az állat tulajdonosa, vagy a tulajdonossal azonos lakcímen élő, közvetlen családtag lehet. A Mini és a Maxi csomag is kockázatviselési időszakonként két baleset vagy betegség miatt szükségessé váló kezelés költségeire nyújt fedezetet a szolgáltatási limit összegéig, akkor is, ha ezek a kezelések eltérő időpontokban történnek. Állatorvosi költségnek számít az állat gyógykezelésével összefüggő állatorvosi munkadíj, a szükséges laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok díja, műtét során az állat szervezetébe kerülő implantátum ára, az állatnak beadott diagnosztikai- és gyógyszerkészítmények ára, valamint az állatorvos által végzett eutanázia költsége is. A biztosítás megkötésének időpontjában a házi kedvencek egészségesnek és hat hónaposnál idősebbnek, de nyolc évnél fiatalabbnak kell lennie. Feltétel, hogy az állatot el kell látni mikrochipes azonosítóval (legkésőbb a várakozási idő utolsó napjáig), be kell adatni a kötelező védőoltásokat, valamint évente féregteleníteni kell.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.