Orbán: januártól 32, 2 százalékos pedagógusbéremelés lesz

Közel százezren kértek menedéket az EU-ban szeptemberben
2023-12-21
Nézték, beszéltek a Sztárbox-ról, de a hatóságnak is van dolga vele, nemcsak az orvosoknak
2023-12-21
Show all

Orbán: januártól 32, 2 százalékos pedagógusbéremelés lesz

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Januártól várhatóan 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusok átlagjövedelme – jelentette ki a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatón, Budapesten.

Orbán Viktor közölte: a pedagógusbéremeléshez “egy jogi aktus még hiányzik”, Magyarországnak kapnia kell Brüsszelből egy levelet, amely biztosítja a kormányt, hogy a béremelés bizonyos százalékát Brüsszel ki fogja fizetni. Ez a levél bármelyik pillanatban megérkezhet, és a kormánynak kész terve van, hogy mit fog tenni, ha ez megtörténik – mondta.

Közölte: egy hároméves bérfejlesztési programban 2024. január 1-jétől – vagyis a februári fizetésekben látható módon – 32,2 százalékos béremelést akar a kormány végrehajtani. “Ennél kisebb mértékű, de jelentősebb” emelés lesz 2025. és 2026. január 1-jétől – tette hozzá.

A béremelési program végén a pedagógusok átlagfizetése 800 ezer forint lesz – mondta.

Megjegyezte: az említett bérek átlagok, a teljesítmény és a földrajzi elhelyezkedés alapján lesznek majd különbségek.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.