Az emberiség ősi történetébe tekinthetünk be hamarosan
2023-12-14
Elhunyt Szabó Miklós
2023-12-14
Show all

Orbán Viktor facebook oldalán üzent

Brüsszel, 2023. december 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. december 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni – jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videójában.

A miniszterelnök Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozó szünetében rögzített üzenetében kijelentette: Magyarország álláspontja világos, Ukrajna nem felkészült arra, hogy az Európai Unió megkezdje vele a tárgyalásokat az uniós tagságról.

Teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni Ukrajnával a tárgyalásokat, és Magyarország nem is módosítja az álláspontját – emelte ki a miniszterelnök.

Közölte, ellenben 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen. Ezért Magyarország úgy döntött, hogy ha 26-an így döntenek, menjenek a maguk útján – jelentette ki. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván osztozni, és ezért Magyarország a döntéstől a mai napon távol maradt – tájékoztatott.

A tárgyalások folytatódnak a költségvetés módosításával – tette hozzá Orbán Viktor.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.