Páros kedvezmények Valentin-nap alkalmából az állatkertben

Ha vitája van valakivel, nem feltétlen kell a bíróságra menni, más megoldás is van
2024-02-13
orosz katonák háború oroszország
Londoni elemzők: az oroszok évekig bírják még
2024-02-13
Show all

Páros kedvezmények Valentin-nap alkalmából az állatkertben

Kétféle páros belépőjegy kedvezménnyel kedveskedik látogatóinak a Budapesti Állatkert Valentin-nap alkalmából. Február 14-én este a Sárkány Éve Lampion Fesztiválra jöhetnek be a párok ketten egy jegy áráért, hétvégén pedig magába az Állatkertbe lesz páros kedvezmény, amit ráadásul nemcsak a szerelmespároknak kínálnak, hanem testvéreknek, barátoknak is.

A Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy Bálint napjához, azaz a Valentin-naphoz kapcsolódóan páros akcióval kedveskednek a látogatóknak. Természetesen úgy időzítve, hogy minél többen élhessenek a kedvezménnyel.

Idén a tulajdonképpeni Valentin-napon, tehát február 14-én szerdán a Sárkány Éve Lampion Fesztiválra lesz páros kedvezmény, hiszen a Biodóm térségében megcsodálható különleges fényvarázs kifejezetten esti, 17 és 21 óra között látogatható program. Vagyis a szerelmesek akkor is eljöhetnek, ha nap közben dolgoznak, tanulnak, vagy másfajta elfoglaltságuk van.

Az állatkerti látogatásra szombaton és vasárnap, azaz február 17-én és 18-án kínálnak páros kedvezményt, hogy azoknak is kedvezhessenek, akik hétköznap nem érnének rá.

A páros kedvezmény a gyakorlatban azt jelenti, hogy a látogatók ketten egy belépőjegy megváltásával léphetnek be az Állatkertbe (hétvégén), illetve a Sárkány Éve Lampion Fesztiválra (szerda este). A szerda esti, Lampion Fesztiválra szóló páros kedvezményt elsősorban a szerelmespároknak ajánlják, a hétvégi, állatkerti páros kedvezmény viszont a szerelmesek mellett testvéreknek, barátoknak is kínálják, illetve mindenkinek, akik ketten valamilyen módon összetartoznak, és így együtt jönnek el az Állatkertbe.

A Budapesti Állatkert közismerten ideális randihelyszín, de a Sárkány Éve Lampion Fesztivál is hangulatos, romantikus program lehet, annál is inkább, mert a lampion kreációk között a Valentin-nap tematikájához kapcsolódók is akadnak.

Az egyik ilyen kompozíció a bejárat közelében lévő látványos lótusz kapu. A lótuszról ugyanis tudnivaló, hogy a kínai kultúrában a tisztaság és a nemesség mellett a szerelem, a szerelmesek közötti kötődés és a házastársi kapcsolat szimbóluma is. Ám még érdekesebb a hattyú kompozíció a képkerettel, amely egyébként a Lampion Fesztivál látogatóinak egyik kedvelt szelfihelyszíne. A hattyú a kínai civilizáció világában a szépségen és az elegancián túl a szerelmet és a hűséget jelképezi, nyilván amiatt is, hogy a hattyúk a természetben monogám állatok, tehát tartós párkapcsolatban élnek. Így a hattyú kompozíciót kifejezetten a szerelmespároknak javasolják, mint olyan helyszínt, ahol érdemes közös képet készíteni.

A páros kedvezmények mellett az Állatkerti Alapítvány örökbefogadási akciót hirdetett a Valentin-nap alkalmából azoknak, akik párjukat a kert valamelyik állatának jelképes örökbefogadásával szeretnék megajándékozni.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.