Putyin: a Krímnek soha semmi köze nem volt Ukrajnához – ami most zajlik polgárháború
2023-12-14
Magyarország a pénzügyi tudás kategóriában a 4. helyen áll az OECD kutatásában
2023-12-14
Show all

Putyin Orbánról beszélt

Minszk, 2023. november 23. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerzõdés Szervezetének (ODKB) minszki csúcstalálkozóján 2023. november 23-án. MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Valerij Sarifulin/pool

Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem orosz-, hanem nemzetbarát politikus, a többi kollégájuk az Európai Unióban az amerikai “nagy testvértől” függ – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő sajtóértekezletén.

Putyin ezt egy olyan kérdésre válaszolva mondta, amely az Oroszország és a Nyugat közötti viszony helyreállításának esélyére vonatkozott. Úgy vélekedett, hogy az uniós országok jelentős mértékben elvesztették szuverenitásukat, és csaknem az összes európai politikus “a hős de Gaulle-ként lép fel, de gyakorlatilag a kollaboráns Pétainként viselkedik”.

Robert Ficóról és Orbán Viktorról azt mondta, ők nem oroszbarát politikusok, ők nemzetbarátok, a saját nemzetük érdekeit védelmezik. “De ilyen politikus nincs több, egyszerűen nincs, nem is tudom, hogy ez mivel áll összefüggésben, ez a nagy testvértől – az (Egyesült) Államoktól – való nagy függéssel áll kapcsolatban” – mondta Putyin, aki kifejezte készségét a kapcsolatok helyreállítására Washingtonnal.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.