Rubik Ernő A mi kockánk

Mamutok, fehér elefántok, elefántgörbe: miért pont az elefánt lett a közgazdaságtan kedvenc állata?
2020-06-21
Elkerülhetetlenül mindenki demens lesz élete vége felé?
2020-06-22
Show all

Rubik Ernő A mi kockánk

Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket.
Rubik Ernő
A MI KOCKÁNK a rejtvényekről szól. A rejtvény nem egyszerű játék, hanem egyenes út az emberi kreativitás felé. Olyan készségeket aktivál mindannyiunkban, mint a koncentráció, a kíváncsiság, a játékosság, a megoldás keresésének vágya.
 
A kötet Magyarországon szeptember 4-én fog megjelenni, de már számos külföldi kiadó megvásárolta a kiadás jogát, így még idén megjelenik az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, majd többek között Olaszországban, Kínában, Dél-Koreában is.
A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka. A kocka 40 évvel ezelőtt, 1980-ban indult világhódító útjára.
A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált. Erről a csodálatos tárgyról és alkotójáról több ezer cikk és számtalan könyv jelent már meg világszerte, de Rubik Ernő – aki világéletében kerülte a nyilvánosságot – eddig még soha sem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban.
A mi kockánk – mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg – tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.
RUBIK ERNŐ Kossuth- és Széchenyi-díjas játéktervező, építész, a Rubik-kocka megalkotója. Címzetes egyetemi tanár, az Európai Tudományos Akadémia tagja. A kreativitás és innováció nemzetközi tekintélyű szakértőjeként érdeklődésének középpontjában a gyermeki kíváncsiság, a játékosság és az alkotókedv összefüggése áll.
Cikk küldése e-mailben

Vélemény, hozzászólás?