Tippeltek az emberek, ki nyeri a foci EB-t

A legbefolyásosabb cseh nő
2024-06-11
Egy új, túl erős kábítószerkeverék egyre nagyobb veszélyt okoz Európában
2024-06-11
Show all

Tippeltek az emberek, ki nyeri a foci EB-t

Young football supporter fans cheering with international flags at soccer match - Happy people with multicolored tshirts having fun together outdoors - Sport championship concept on warm vivid filter

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint főleg a férfiak körében nagyobb (60%) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot.

A 2024-es év igen gazdagnak mondható sportesemények tekintetében. Hamarosan indul a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet az Olimpia követ majd, a sort a Paralimpia zárja. Ezeket a kiemelt eseményeket már nem csak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem, vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. Az érdeklődés láthatóan fokozódik, amikor van kinek szurkolni, idén, például a mi esetünkben a magyar válogatott sikeres Eb-mérkőzéseiért.

A Szerencsejáték Zrt. nemrég végzett reprezentatív, online gyors paneles kutatása alapján elmondható, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés, 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket. A lakosság 29 százaléka jelezte azt is, hogy valószínűleg fogadni is fog majd a labdarúgó Európa-bajnokság valamelyik mérkőzésére.

Hazánkban az izgalom igencsak felfokozott, hiszen a magyar csapat is játszik a labdarúgó Európa-bajnokság meccsein. A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában. A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során. A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek relatív többségben (29%) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele, Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó Európa-bajnokságot. Őket szorosan követi Németország és Franciaország. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28%, és 26%).

A kutatás adatai szerint az EB esélyes gólkirályának legnagyobb arányban, a válaszadók 44 százaléka a Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27%).

Aki az izgalmakat tovább szeretné fokozni, az a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi helyszínen is követheti az eseményeket. Az idelátogató több ezer szurkolót két, egyenként 45 négyzetméteres óriás kivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók a meccshangulat mellett számos gasztronómiai különlegességgel is találkozhatnak.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.