Vidnyánszky visszavonta lemondását, a kultúrális miniszter ezt elfogadta

Újra épülhetnek Magyarországon is szélerőművek – De miért jó ez?
2023-12-20
A Mandarin Oriental üzemeltetésében nyílik meg újra a Gellért Hotel
2023-12-20
Show all

Vidnyánszky visszavonta lemondását, a kultúrális miniszter ezt elfogadta

Budapest, 2023. október 4. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszél a Szabó Tamás ötvös és Szabó Imrefia Béla szobrászmûvész éremsorozatából rendezett Madách 200 - Jelenetek a Tragédiából címû kamarakiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. október 4-én. MTI/Hegedüs Róbert

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondásának visszavonását. A Nemzeti Színház vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a teátrumban novemberben történt balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerdán az MTI-vel.

“A Nemzeti Színház vizsgáló bizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila korábbi lemondásának visszavonását. A nyomozó hatóság által a tárgyi ügyben hivatalból indított vizsgálat a jogszabályok által megszabott eljárásrendben zajlik” – hangsúlyozták.

Vidnyánszky Attila november 13-án nyújtotta be lemondását a teátrumban november 10-én történt baleset miatt.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.