Virág Barnabás lett a Budapesti Értéktőzsde elnöke

A mesterséges intelligencia akár az emberiség kihalását is okozhatja
2023-12-22
Ez tényleg komoly siker – a kínai BYD óriásberuházásként itt hozza létre első európai autógyárát
2023-12-22
Show all

Virág Barnabás lett a Budapesti Értéktőzsde elnöke

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlésén Virág Barnabást, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét választották meg a BÉT új elnökének – közölte az értéktőzsde az MTI-vel.

Virág Barnabás igazgatósági elnöki és tagi megbízatása a BÉT 2026. évi rendes közgyűléséig, de legfeljebb 2026. május 31-ig szól.

A vezérigazgatói feladatkört a továbbiakban is Végh Richárd látja el.

Az új elnök irányítása alatt folytatódik a tőzsde piacfejlesztési stratégiájának végrehajtása.

Virág Barnabás az elnöki tisztségben Patai Mihályt váltotta, aki 2019. és 2023. között eredményesen teljesítette a kinevezése célját képező, a BÉT nyilvánosan működő részvénytársasággá válását és tőzsdei bevezetését magában foglaló stratégiát – írják a közleményben.

Virág Barnabás a közlemény szerint kiemelte az elmúlt évek tőkepiacfejlesztési stratégiájának eredményeit, és támogatásáról biztosította a BÉT stratégiájának végrehajtását a további célok elérése érdekében.

A BÉT új elnökét, Virág Barnabást 2020. június 22-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank alelnökének. Alelnöki megbízatását megelőzően az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója, 2013 és 2015 között pedig az MNB közgazdasági elemzésekért felelős igazgatója volt, 2017-ben Popovics Sándor díjban részesült – ismertette a BÉT közleményében.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.