Vizsgafilm közösségi finanszírozásból? – Igen!

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége fontos dologra hívja fel a figyelmet a sportrendezvények előtt
2024-06-12
Irányváltás várható a klinikai kutatásokban a jobb gyermekgyógyszerekért
2024-06-12
Show all

Vizsgafilm közösségi finanszírozásból? – Igen!

Egyedi ötlettel állt elő Meichl Frida, a Budapesti Metropolitan Egyetem Televíziós Műsorkészítő mesterszakának végzős, rendező szakos hallgatója. Vizsgafilmje költségeire közösségi gyűjtést indított. Ha összejön neki a pénz, kétségkívül egy igen különleges vizsgafilm készül el, ráadásul különleges szereplőkkel. Udvaros Dorottya, Szőke Abigél, Zsótér Sándor és sokan még, ingyen vállalták a filmben való szereplést.

A REGNUM MARIANUM egy 17 éves katolikus gimnazista lány útkeresésének történetét követi végig, akinek egy pozitív terhességi tesztet követően meg kell küzdenie az őt körülvevő közeg reakcióival, melyben az iskola fekete báránya lesz az egyetlen társa.

Meichl Frida

Meichl Frida filmjének kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalkorú lányok önrendelkezési jogának fontosságára és bemutassa, milyen kiszolgáltatottsággal és következményekkel jár ennek a hiánya.

A film fő üzenete a szabad döntés lehetőségének fontossága és az a kérdés, hogy miként lehet kitörni a környezet által ránk kényszerített szabályok közül és megtalálni a saját szabadságunkat.

mondja Meichl Frida.

Mint mondja, azért választotta a közösségi finanszírozást, mint forrásteremtési módot a filmhez, mivel rendkívül izgalmasnak találja, hogy ez lehetőséget ad a potenciális közönség számára, hogy a kezdetektől fogva részt vegyenek a projektben. Így a film már a megalkotása előtt személyes érdekeltségre tesz szert a film támogatóinak körében, ami alkotóként csodálatos érzés.

Ez az előzetes támogatás ráadásul nemcsak anyagi forrást biztosít, hanem egy hűséges nézői bázist is létrehoz, amely a premier után is támogatni fogja a filmet.

Mint kiemeli, a közösségi finanszírozás azért rendkívül jó alternatíva a független filmesek számára, mert segít abban, hogy megőrizhesse a kreatív kontrollt, hiszen nem kell kompromisszumokat kötni a film tartalmát illetően.

A gyűjtés célja 3 millió forint, ez a film teljes költségvetésének – ami 5 millió forint a 60 százaléka. Ez szükséges ahhoz, hogy többek között az olyan költségeket, mint a helyszínbérlés, catering vagy a transzport fedezni tudják. A projekt különlegessége még, hogy a film elkészítését a stáb összes tagja ingyen vállalta.

A vizsgafilmnek nem akármilyen alkotói gárdát sikerült megnyernie.

Meichl Frida, író/rendező

A Budapesti Metropolitan Egyetem Televíziós Műsorkészítő mesterszakának végzős, rendező szakos hallgatója. Légy férfi! című első kisjátékfilmje 2021-ben bekerült a Németországban megrendezett QUEER-Streifen Regensburg filmfesztivál versenyprogramjába.

Nyoszoli Ákos, operatőr

2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Külön falka és a Rengeteg – Mindenhol látlak című filmek operatőre. Alkotásai többek között a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál és a Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában szerepeltek és nyertek el rangos szakmai díjakat.

Szőke Abigél

A 2022-es Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listáján szereplő tehetséges fiatal színművésznő, 2019-ben a tízes Oscar-listára bejutott Akik maradtak című film főszereplője, A besúgó című HBO-sorozat és a Tündérkert című sorozat sztárja.

Gellért Dorottya

Színművésznő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója. Vermes Dorka Árni című, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott filmjének egyik szereplője, valamint az idén júniusban bemutatásra kerülő, Rohonyi Gábor által rendezett Bolond Istók című tévéfilm női főszereplője. Színházi munkáit többek között az Örkény színházban, valamint független előadásokban végezte az évad során.

Udvaros Dorottya

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Megszámlálhatatlan sikeres és kultikus színházi és filmes szerep köthető a nevéhez.

Csoma Judit

Jászai Mari-díjas színművésznő, akinek több évtizedes pályája nyomán temérdek emlékezetes színházi és filmes alakítást köszönhet a nagyközönség. Filmes szerepei mellett a Katona József Színházban és az Örkény István Színházban látható.

László Zsolt

Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és a Radnóti Miklós Színház társulatának tagja. Számos magyar sikerfilm, sorozat és színházi darab szereplőjeként jelenleg az ország egyik legnépszerűbb színésze.

Szandtner Anna

Színművésznő, az Örkény István Színház társulatának tagja. Színházi szerepei mellett számos filmes produkcióban is megcsillogtatta már a tehetségét. 2023-ban Bernáth Szilárd Larry című, külföldön is többszörösen díjazott filmjében nyújtott alakításáért elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját legjobb női epizódszereplő kategóriában.

Brezovszky Dániel György

Színművész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója. Számos színházi szerepén túl Kárpáti György Mór Jövő nyár című alkotásában filmes főszerepben is megmutathatta már a tehetségét. Színházi munkái mellett jelenleg az RTL … a szomszéd tehene című napi sorozatának egyik főszereplőjeként is láthatjuk.

Urbanovits Krisztina

Színművésznő, Reisz Gábor Magyarázat mindenre című, a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon díjnyertes filmjének egyik főszereplője. A KV Társulat alapító tagjaként tömérdek színházi, filmes és televíziós munkája mellett alkotóként is számos produkció köthető a nevéhez.

Berki Szofi

Színművésznő, énekesnő, az EuAct nemzetközi színházi társulat tagja. Számos külföldi, illetve nemzetközileg elismert filmes produkcióban vett már részt, például Bogdán Árpád Genezis című, a 68. Berlinálén bemutatott filmjében. Az Enyedi Ildikó által rendezett Angyaltrombiták című sorozat pilot egyik főszereplője.

Zsótér Sándor

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, dramaturg. Megszámlálhatatlan színházi munkája mellett tömérdek filmszerepben is látható, például Nemes Jeles László Saul fia című Oscar-díjas alkotásában.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.