18 sorsolás óta nem volt milliárdot érő találat az Ötöslottón

A bűnözők egyre gyakrabban használják a mesterséges intelligenciát
2024-07-11
Már több mint 10 ezren jelentkeztek, hogy átússzák a Balatont
2024-07-11
Show all

18 sorsolás óta nem volt milliárdot érő találat az Ötöslottón

Minden idők hetedik legnagyobb jackpotja várja a szerencsés nyertest az Ötöslottón most szombaton, miután több mint 4 hónapja nem született telitalálatos. Az előző sorsoláson 21 játékos közel volt a fődíjhoz, csak egy számot hibázott. Ezen héten 3,7 milliárd forinttal lehet gazdagabb az a szerencsés, aki egyedüliként mind az öt számot eltalálja.

Ötöslottó

Magyarország legismertebb számsorsjátékán telitalálatos szelvény idén eddig két alkalommal született, amiből a február 24-i nyertes a játék történelmének legnagyobb jackpotjával, több mint 6,5 milliárd forinttal térhetett haza. Az Ötöslottó elmúlt 67 évében számos érdekesség található. A legkevesebb négytalálatos 2000. 42 hetében született. Ekkor 3 nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négy találatos nyereményének, 8,67 millió forintnak. 10 évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel. Az ő nyereményük mindössze 164 020 forint volt.

Az Ötöslottó a március 2-i húzás óta halmozódik így a jackpot összege elérte a 3,7 milliárd forintot.

Annak ellenére, hogy játékosaink már többféle módon adhatják meg az öt játékba küldött számot – az Okoslottó alkalmazásban például a telefon megrázásával – továbbra is sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint a családtagok születési évét, vagy korát játszak meg.

Az Ötöslottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét.  A főnyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.