200 milliárd forintért árulják Berlusconi villáját, és van még más csodás ingatlan is

“Ma már a pikkelysömör, az ekcéma, az autoimmun hajbetegség is kezelhető”
2024-02-01
Dűne – megvan a második rész és lehet harmadik is
2024-02-01
Show all

200 milliárd forintért árulják Berlusconi villáját, és van még más csodás ingatlan is

Ötszázmillió euróért árulják Silvio Berlusconi tavaly elhunyt volt olasz kormányfő híres szardíniai villáját, a Villa Certosát, ahol többek között egykor George W. Bush volt amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is vakációzott.

A vásárlás iránt érdeklődők előtt, szigorú előfoglalással nyitotta meg kapuit a Villa Certosa, amely a volt olasz politikus életének egyik ikonikus helyszíneként ismert.

A tengerparti sziklákon kialakított épületegyüttes közel ötezer négyzetmétert foglal el, hatvannyolc szobából áll, több mint száznyolcvan négyzetméteres garázzsal. A villát több mint ötszáznyolcvanezer négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol három bungaló, egy kisebb szabadtéri színház, egy torony, valamint edzőterem sorakozik.

Berlusconi a hetvenes években vásárolta meg az ingatlant, amelynek értékét 2021-ben még 260 millió euróra tették, de most már ennek közel kétszereséért árulják.

Az örökösök, vagyis Berlusconi öt gyereke egy milánói ingatlanügynökségre bízták az eladást, amely különösebb reklám nélkül folyik a nemzetközi luxuskategóriájú piacon. A villát szintén milliomosok vagy befektetők vásárolhatják meg. Az olasz sajtó nem zárja ki, hogy esetleg szállodává alakítják át.

A tavaly júniusban, 87 évesen elhunyt Silvio Berlusconi egyik leghíresebb villájáról van szó, amely az olasz politika történetének ikonikus helyszíneként vált ismertté. Berlusconi vállalkozóként, később miniszterelnökként itt nyaralt munkatársaival, politikuskollegáival, és nemzetközi vendégeit is gyakran fogadta itt. Híresnek számítottak a Villa Certosában rendezett partik is.

George W. Bush, Vlagyimir Putyin, Tony Blair volt brit miniszterelnök, José María Aznar volt spanyol kormányfő is a Villa Certosa vendégei voltak. 2008-ban paparazzók lencsevégre kapták a Villa Certosa kertjében meztelenül zuhanyzó Mirek Topolánek akkori cseh miniszterelnököt, valamint más alkalmakkor a Silvio Berlusconival együtt tartózkodó hölgyeket is.

Az egykoron az ország tíz leggazdagabb embere közé tartozó Silvio Berlusconi ingatlanbirodalmának értéke meghaladja az egymilliárd eurót. Az örökösök eladásra bocsátották a lombardiai Villa Gernettót is, ahol az eredeti tervek szerint a Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) párt oktatási központja működött volna. Még nem tudni, mi lesz a sorsa a többi villának, köztük a néhai Franco Zeffirelli rendező villájának a római Via Appián, amelyet szintén Berlusconi vásárolt meg.

A volt miniszterelnök villákat vásárolt az észak-olaszországi tavaknál, Lampedusa szigetén, a közép-amerikai Antigua szigetén, csak Milánó térségében száz lakást birtokolt.

A család korábbi bejelentése szerint egyedül a Milánóhoz közeli Arcorében található Villa San Martinót tartanák meg, ahol Silvio Berlusconi élete utolsó évtizedeit töltötte. Ott áll a családi mauzóleum is, ahol eltemették. A villában több mint 25 ezres festménygyűjtemény van, de ennek értéke a becslések szerint nem kiemelkedő.

A Berlusconi-örökösök tavaly decemberben felszámolták azokat a lakásokat és juttatásokat is, amelyeket a volt politikus fiatal nőknek fizetett.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.