A hazai minisztérium az egyik legjobb gazdasági elemzőt igazolta le

Van idén két filmünk, ami mindent megnyer
2023-12-23
A karácsonyi népszokások fontosak, de az ételek még inkább
2023-12-23
Show all

A hazai minisztérium az egyik legjobb gazdasági elemzőt igazolta le

Helyettes államtitkárként erősíti a januárban felálló Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) Suppan Gergely – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-vel.

Azt írták: 2024. január 1-jétől új elnevezéssel, Nemzetgazdasági Minisztériumként folytatja tevékenységét a GFM. Az átalakulás célja, hogy a minisztérium a miniszterelnöki elvárásoknak megfelelően hatékonyan, új és innovatív szemlélettel támogassa a kormány 2024-re vonatkozó legfontosabb gazdaságpolitikai célját, a gazdasági növekedés helyreállítását.

Ennek az innovatív munkának az elvégzéséért az NGM szervezeti rendszerében egy új kormányzati makrogazdasági elemzőrendszer is kiépül, amelynek alapvető feladatai közé tartozik a kormány nemzetgazdasági döntéseinek megalapozása hatástanulmányok készítésével, makrogazdasági elemzések és előrejelzések készítése és a releváns, nemzetközi gazdaságpolitikai folyamatok, események nyomon követése – ismertették.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az új, kormányzati makrogazdasági jelzőrendszer kiépítésének feladatára makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkárként Suppan Gergelyt, az ország egyik legnagyobb tapasztalatú szakemberét javasolta a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott – tudatták.

Suppan Gergelynek csaknem két évtizedes makrogazdasági és banki tapasztalata van, pontos előrejelzéseinek és szakértelmének köszönhetően az elmúlt években több hazai és nemzetközi díjat nyert el – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.