A hazánkba érkező BYD e-autó gyár három év alatt hétszerezte termelését

Van élet a Földön kívül? És akarjuk-e, hogy ránk találjon?
2024-03-27
Ma van a színházi világnap
2024-03-27
Show all

A hazánkba érkező BYD e-autó gyár három év alatt hétszerezte termelését

BYD Atto 3 típusú elektromos autó márkajelzése a BYD autóátadó ünnepségén a Puskás Arénában 2024. február 23-án. A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai vállalat több milliárd eurós, több ezer új munkahelyet létrehozó óriásberuházással Szegeden épít gyárat. MTI/Balogh Zoltán

Dinamikusan bővíti termelését a BYD az új energiákkal hajtott járművek területén: a kínai autógyártó a héten elérte a hétmilliós darabszámot – közölte a BYD PR Hungary az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek: a rekorderedményt az tette lehetővé, hogy a vállalat termelési rendszere felöleli a teljes ellátási láncot, és nagysorozatú termelése hatékonyan, gazdaságosan működik.

Az 2003-ban alapított BYD Auto az egymilliós darabszámot 2021 májusában érte el, ezt mindössze 18 hónap alatt sikerült megháromszorozni, az ötmilliós érték eléréséhez további kilenc hónap, a hétmillióhoz pedig már csupán újabb hét hónap kellett – ismertették. Az ünnepi példány, egy DENZA N7-es március 25-én gördült le a szerelősorról a cég jinani üzemében.

A BYD 2023-ban gyorsan növelte piaci jelenlétét világszerte, a globális piac változásaira és kihívásaira proaktívan reagálva.

Személyautóinak exportértékesítése ebben az évben 337 százalékkal bővült, elérte a 240 ezer darabot.

Ezzel az eredménnyel az új energiákkal hajtott járművek (new energy vehicles – NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált autók vezető kínai exportőrévé vált.

A márka személyautói már 64 országban kaphatók világszerte.

A vállalat jelentős energiákat fordít termelésének globalizálására is, új üzemek nyitásával Thaiföldön, Brazíliában, Üzbegisztánban és Magyarországon. A cég tavaly decemberben jelentette be, hogy Szegeden építi meg első európai üzemét, ahol elektromos autókat fog előállítani.

A közleményben kiemelték: a BYD elkötelezett a helyi piaci igények alapján gyártott modellek fejlesztése és gyártása, valamint technológiáinak és márkajelenlétének lokalizálása iránt a nemzetközi piacokon.

Korábbi közlése szerint a BYD tavaly 3,02 millió teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet értékesített, ami 61,9 százalék növekedés 2022-höz képest. Az adózott eredménye 29-31 milliárd jüan (4-4,3 milliárd dollár) volt tavaly, 74-86 százalékkal meghaladta a 2022. évi 16,62 milliárd jüant.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.