Minden idők legfurcsább és leghosszabb olimpiája
2024-07-01
Amerikai Legfelsőbb Bíróság: büntetlenség illeti meg az USA elnökét hivatalos minőségében hozott intézkedéseinél
2024-07-01
Show all

A Műegyetemnek új rektora van

Charaf Hassan egyetemi tanár a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora, megbízatása öt évre szól.

Az egyetem az MTI-vel azt közölte, hogy a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának eddigi dékánja hétfőn átvette a rektori láncot Czigány Tibortól, az intézmény leköszönő vezetőjétől.

A rendezvényen a műegyetemi szenátus tagjai mellett jelen volt Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkár is.

A libanoni születésű Charaf Hassan villamosmérnök, mérnök-közgazdász, az MTA doktora, a Műegyetemen szerzett diplomát 1992-ben. 1996-től a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársa, 2016-tól a tanszék vezetője, 2019-től a kar dékánja.

Az elsők között vezette be a mobilprogramozást az egyetemi képzésekbe, számos mobilalkalmazásokkal kapcsolatos nemzetközi kutatási és fejlesztési projekt kezdeményezője. Nevéhez fűződik az iparral együttműködésben kialakított üzemmérnök-informatikus képzés elindítása – áll a közleményben.

Cikk küldése e-mailben
MTI
MTI

Comments are closed.