A Pénziránytű Alapítvány is segíti az Erste Pénzügyi Patrónus Programját

A hely hangulatát idéző műsorokkal indul a Háromnapos Fatemplom Fesztivál
2023-06-29
Különleges nézőpontból mutatja be Balatoni táj szépségét a veszprémi kiállítás két művésze
2023-06-29
Show all

A Pénziránytű Alapítvány is segíti az Erste Pénzügyi Patrónus Programját

A Pénziránytű Alapítvány is csatlakozott az idén elindított Erste Pénzügyi Patrónus Programjához, melynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek pénzügyi és szociális készségeinek fejlesztése. Mintegy nyolcvan nevelőotthonban élő gyermek és húsz nevelő érkezett június 28-án a Pénzmúzeumba, ahol számos program várta őket.

A tárlatvezetés mellett nem csak a díjnyertes, Az Aranyvonat legendája című filmet nézték meg, de részt vettek a Pénziránytű Alapítvány diákfoglalkozásán, megoldhatták az Alapítvány fejlesztette MoneyTours pénzügyi kaland fejtörőit, valamint beszélgethettek Járai Zsigmonddal, a Magyar Nemzeti Bank volt elnökével, korábbi pénzügyminiszterrel és Wiesner Ivánnal, a „Van élet a gyermekotthon után” Program vezetőjével is.

Az Erste az idén indította útjára civil partnereivel közösen Pénzügyi Patrónus Programját, amelynek célja az állami gondozott gyermekek pénzügyi és szociális készségeinek fejlesztése, és az olyan marginalizált helyzetben lévő családok támogatása adósságaik rendezésében, ahol legalább az egyik szülő gyermekotthonban nevelkedett. A programban elsődlegesen az állami gondozottakat nevelők kapnak képzést és segítséget ahhoz, hogy képesek legyenek a pénzügyi ismereteket megfelelően átadni a diákoknak.

Az alapfogalmak (bankszámla, bankkártyahasználat, takarékosság, hitel, személyes költségvetés) megismerésén túl cél a pénzügyekkel kapcsolatos félelmek és ismerethiány oldása. Fontos elem a célok kitűzése, az odavezető út átgondolása, a karriertervezés és a vállalkozásindítással kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítása is.

A program folyamatosan bővül. A résztvevők célja, hogy olyan képzési formát fejlesszenek a jelenlegi alapokra építve, amely a világon először nyújt segítséget értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkozó gondozók, szociális munkások számára a pénzügyi ismeretek továbbadására.

Cikk küldése e-mailben

Comments are closed.