A téli jakuzzizás előnyei

A szemüveg története a 13. század végén Itáliából indult, de az első napszemüveget már az ősi Kínában elkészítették
2021-02-16
Bureau Veritas – Biztonság és egészség a turisztikában
2021-02-16
Show all

A téli jakuzzizás előnyei

A jakuzzizást valamiért a legtöbben abszolút nyári tevékenységnek tartják, noha a meleg vizes fürdőzésnek minden évszakban megvan a maga vitathatatlan előnye. Bizony, még télen is, amikor repkednek a mínuszok, és az ember legszívesebben egész nap ki sem bújna a lakásból.

Mivel a rendszeres masszázsmedence-használat még a hideg időben is számtalan pozitív hatással jár a testi és a lelki egészségünkre nézve, lássunk most ezekből néhányat.

A téli jakuzzizás lélekmelegítő hatásai

A téli hidegben különösen jóleső érzés tud lenni egy forró vizes gyors zuhany is vagy a kádban vett forró fürdő. Nincs ez másként a masszázsmendencés fürdőzéssel sem, ami egyébként több szempontból jobb választás, mint a zuhanykabinos vagy a fürdőszobai kádas kaland. Ugyanis a masszázsmedencében lévő víz nem hűl le 15-20 perc után, és a masszázsbefúvók által biztosított gyengéd masszázs sem helyettesíthető a zuhanyrózsából jövő egyenletes nyomású vízsugárral.

A meleg víz és a gyengéd masszázs kettőse bizonyítottan boldogsághormont termel, aminek hatására oldódik az izomfeszültség és a stressz-szint is csökken. Ennek köszönhetően pedig nem csupán az ellazulás megnyugtató érzetével szembesülhetünk, hanem az éjszakai alvásunkra szintén hatással van az este vett meleg vizes masszázzsal kombinált fürdő, hiszen ennek hatására nem csak könnyebben alszunk el, hanem mélyebb alvást is tapasztalhatunk.

A prémiumminőségű jakuzzikban ugyanakkor többszínű LED-es víz alatti világítás is található, melynek segítségével színterápiát egyaránt bevethetünk a közérzetünk javítása érdekében.

A téli masszázsmedence-használat hatásai a testre

A téli jakuzzizás a lélek mellett a testre is pozitívan hat. Gondoljunk csak az ízületi fájdalmakra, melyek a hideg időben jellemzően felerősödnek, de a rendszeres meleg vizes fürdőzéssel ezek a tünetek jelentősen enyhíthetőek.

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk a masszázsmedence-használat immunerősítő hatásáról sem, ami a téli hónapokban kifejezetten jól jön. Ilyenkor ugyanis a meleg víz és a kiszállást követően a hideg levegő gyors váltakozása miatt az erek kitágulnak és összehúzódnak, ami igen pozitívan hat a szív- és érrendszer egészségére. Nem beszélve arról, hogy ez a hőmérséklet-váltakozás a hőtűrésünkre szintén igen jótékonyan hat, vagyis jobban fogjuk viselni a hideget, mint azt a rendszeres fürdőzés nélkül tennénk.

Ha pedig sikerült összeszedni a téli hidegben egy jó kis megfázást, akkor is javíthatunk az állapotunkon a masszázsmedence segítségével. Ugyanis a meleg víz párolgása megnyugtatja a nyálkahártyát, csökkenti az arcüregi nyomást, és kidugítja az elzáródott orrüreget is.

Amennyiben kedvet kaptál a jakuzzizáshoz, de még nincs saját masszázsmedencéd, nézz szét a SpaTrend oldalán és válassz egy igazán minőségi darabot!(X)

Cikk küldése e-mailben

Vélemény, hozzászólás?